Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravo na vlasništvo

Hrvatska mora Crnogorcu vratiti 180.000 eura koje mu je uzela 2009.

euri
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
31.01.2017.
u 19:40

Isat Boljević u dva je navrata u Hrvatsku unio ukupno 180.000 eura, a novac mu je oduzet te je on prekršajno kažnjen jer to nije prijavio

Hrvatska je izgubila još jedan spor pred Europskim sudom za ljudska prva u Strasbourgu (ESLJP) pa će crnogorskom državljaninu Isatu Boljeviću morati vratiti 180.000 eura koje mu je oduzela, a uz to će mu morati platiti i 3340 eura troškova.

Naime, ESLJP smatra da je Hrvatska povrijedila pravo na vlasništvo kada je Boljeviću oduzela 180.000 eura koje je on u dva navrata tijekom 2009. prenio preko granice. Hrvatske vlasti tvrdile su da je taj novac Boljeviću oduzet sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca iako je Boljević objašnjavao da novac koji mu je oduzet potječe od prodaje stana u Podgorici.

Usprkos tome prekršajno je osuđen, a sav mu je novac oduzet. Njegov odvjetnik Milenko Umićević, u tužbi koju je podnio ESLJP-u, naveo je da hrvatske upravne i sudske vlasti nisu imale pravo Boljeviću oduzeti novac jer on nije počinio nikakvo kazneno djelo.

Boljević nije osuđivan ni u Hrvatskoj ni u Crnoj Gori, a u postupku koji je protiv njega pokrenut u Hrvatskoj nije bio upoznat s činjenicom da ima pravo na odvjetnika. Upozorio je i na neke nelogičnosti u hrvatskim zakonima vezane za unošenje strane valute u zemlju te na postojeću praksu ESLJP-a.

>> Obiteljsko nasilje u Zagrebu - ozlijeđene tri osobe

Komentara 18

GE
genex
19:59 31.01.2017.

hvala ti bože da postoji ESLJP.jedini segment našeg društva koji treba eu nadzor i monitoring je pravosuđe.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
20:19 31.01.2017.

baš me zanima bi li u današnje vrijeme moj poznanik mogao kroz noć izgubit svu zarađenu dobit samo zato što nije na vrijeme brisao one čarobne nule ( tako je genijalac marković pokušao rješit galopirajuću inflaciju ) ?

AB
abcdefghij
19:50 31.01.2017.

Zivjela pravda. ....samo bi otimali tudji novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije