Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI PO PLASTICI
Povratak na članak

Hrvatska među prvima uvela povratnu naknadu za ambalažu, ali je najniža u EU-u

Naknada za ambalažu u Hrvatskoj s uvođenjem eura iznosi 7 centi, dok je na Islandu 12, u Danskoj 13 do 39, a u Njemačkoj 25. To bi se trebalo ispraviti novim "Pravilnikom o ambalaži i otpadnoj ambalaži, plastičnim proizvodima za jednokratnu uporabu i ribolovnom alatu koji sadržava plastiku" koji udruge za očuvanje okoliša pozdravljaju kao korak u pravom smjeru

Komentari 5

TE
Templo
08:11 20.02.2023.

Sto je to "oporabitelj"?!

VL
Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:08 20.02.2023.

Cijeli svijet je uvidio problem plastičnog otpada i bori se na sve moguće načine da bi se isti što više smanjio. Jedino zagrebački ''zeleni'' gradonačelnik uvodi u 2022. godini 21. stoljeća plastične nerazgradive vrećice kao obvezne i hvali se kako su ih u prvih nekoliko mjeseci do sada građani kupili već preko 15 milijuna komada. Sve završavaju na Jakuševcu, dakle u okolišu. Makro i mikro plastike koliko ti srce želi.

VL
KR
Krunić
11:07 20.02.2023.

Da da neka mi pričamo da je sve po EU standardima kad uopće ništa nije a i ove politicare treba smijenit odmah sve redom i prijavit ih na pickjobs stranicu da rade za komunalni otpad taman dok se strajka neka oni ciste... užasna drzava smo postali di jedva prezivljavamo i sve ide nizbrdo...

VL
PE
pežo
21:48 19.02.2023.

Kod nas se dovozi pet ambalaža iz SLO i AT pa im mi plaćamo zbrinjavanje otpada dok umjesto vrećica mogu uvesti ponovo škarnicle jer vremenom postaje jasno da su u onom lošem sistemu bili bolji državni gospodari.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.