Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK i policija istražuju

Hrvatska lutrija i Croatia osiguranje demantirali da ih USKOK istražuje

Mladen Bajić
Marko Lukunić
Autori: Ivanka Toma, IČ/VLM
29.01.2010.
u 11:14

Croatia osiguranje i Hrvatska lutrija demantirali su navode da ih USKOK istražuje zbog sumnjivih ugovora koje su potpisali s Fima Medijom.

Navode nekih medija da policijski istražitelji i USKOK provode istragu u Hrvatskoj lutriji ta je tvrtka jutros demantirala.

Povodom napisa u medijima,  koji prenose vijest dnevnika Nove TV od četvrtka, 28. siječnja 2010. godine, ovo je službena izjava Hrvatske lutrije d.o.o:

- Neistinit je navod da su policijski istražitelji ili USKOK ušli Hrvatsku lutriju i da češljaju poslovne knjige i marketinške ugovore -
piše u priopćenju Hrvatske lutrije.

Croatia osiguranje također je demantiralo navode da ih USKOK istražuje zbog sumnjivih ugovora koje su potpisali s Fima Medijom.

- USKOK se ne nalazi u Croatia osiguranju zbog nepravilnosti ili kriminalnih radnji u njegovu poslovanju, nego već neko vrijeme surađuju na izdvojenom slučaju - kaže se u priopćenju Croatia osiguranja, a prenosi HRT.

I Bajića zanima što se dogovaralo u Carini

Zbog sumnje u korupciju u državnim poduzećima kojoj je izravno kumovao bivši premijer Ivo Sanader zajedno sa svojim bliskim prijateljem i šefom Carinske uprave Mladenom Barišićem, USKOK već dulje vrijeme provodi predistražne radnje. Posrijedi je sastanak iz proljeća 2007. godine kada je Sanader pozvao u Vladu članove uprave dvadesetak državnih tvrtki.

Kako je pisao Večernji, na tome sastanku koji nije trajao dulje od 15 minuta Sanader i Barišić poslali su nedvosmislenu poruku da angažiraju Fima Mediju u vlasništvu do tada nepoznate Nevenke Jurak.

Zbog toga su USKOK-ovi istražitelji trenutačno u Croatia osiguranju gdje se provjerava koliko je usluga ta kuća platila Jurakovoj i u kojemu iznosu.

Riječ je, naime, o intelektualnim uslugama koje je najteže pravdati, što znači da su idealne da ih se koristi za izvlačenje novca.

Premda je iz informacija do kojih su došli novinari Večernjeg jasno da je u procesu izvlačenja novca iz državnih tvrtki preko Fima Medije ključnu ulogu imao Sanader, vrlo je upitno hoće li se to i dokazati.

Naime, na spornom sastanku u proljeće 2007. godine, na kojemu se u Vladi okupilo dvadesetak direktora državnih tvrtki, Sanader nije dao izravnu uputu direktorima da se koriste uslugama Nevenke Jurak, već je taj dio “posla” prepustio Barišiću koji se naknadno pojedinačno sastajao sa svakim direktorom dajući mu upute.

Komentara 12

Avatar tomi2009
tomi2009
11:30 29.01.2010.

a čovik moj ...jel ti smiš dirat u Carinuma tamo ti je sve pošten svit

OB
-obrisani-
11:54 29.01.2010.

U Bugarskoj na lotu izvuceni isti brojevi dva puta ,pa niko ne sumnja nista.

Z9
zagi_987
11:29 29.01.2010.

uh, ovo je opasno, bolje je šutiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije