Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERSKE ZAJEDNICE

Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

orsat miljenić
Patrik Macek/PIXSELL
15.10.2013.
u 11:49

HKK je zbog diskriminacije već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu

Hrvatska kršćanska koalicija, koja okuplja vjerske zajednice reformacijsko-protestantske orijentacije, poručila je kako će ponovno tražiti zaštitu prava na sudu ako ne dođe do potpisivanja ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom. HKK je zbog diskriminacije u odnosu na vjerske zajednice koje su potpisale te ugovore već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, koji je presudio u njihovu korist, no ni tri godine nakon presude ugovor nije potpisan.

"Kroz proteklo vrijeme HKK je u nebrojeno navrata pokušavala s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, doći do zadovoljavajućeg rješenja koje bi crkve članice stavilo u isti položaj kao i druge vjerske zajednice. Na žalost, ministar Miljenić, kao i drugi uključeni u rješavanje ovog pitanja, nije pokazao dovoljno interesa niti volje za sklapanjem Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa koji ne bi bio ispod standarda koji je ostvaren u ugovorima s drugim crkvama", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HKK Mario Dučić.

Dučić je najavio i nove tužbe, kao i javna okupljanja ispred zgrade Vlade i Ministarstva pravosuđa početkom sljedećeg mjeseca.

>> Hrvatska kršćanska koalicija: Tužit ćemo Vladu zbog diskriminacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije