Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

HKK je zbog diskriminacije već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu
15. listopada 2013. u 11:49 0 komentara 217 prikaza
orsat miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska kršćanska koalicija, koja okuplja vjerske zajednice reformacijsko-protestantske orijentacije, poručila je kako će ponovno tražiti zaštitu prava na sudu ako ne dođe do potpisivanja ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom. HKK je zbog diskriminacije u odnosu na vjerske zajednice koje su potpisale te ugovore već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, koji je presudio u njihovu korist, no ni tri godine nakon presude ugovor nije potpisan.

"Kroz proteklo vrijeme HKK je u nebrojeno navrata pokušavala s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, doći do zadovoljavajućeg rješenja koje bi crkve članice stavilo u isti položaj kao i druge vjerske zajednice. Na žalost, ministar Miljenić, kao i drugi uključeni u rješavanje ovog pitanja, nije pokazao dovoljno interesa niti volje za sklapanjem Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa koji ne bi bio ispod standarda koji je ostvaren u ugovorima s drugim crkvama", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HKK Mario Dučić.

Dučić je najavio i nove tužbe, kao i javna okupljanja ispred zgrade Vlade i Ministarstva pravosuđa početkom sljedećeg mjeseca.

>> Hrvatska kršćanska koalicija: Tužit ćemo Vladu zbog diskriminacije

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.