Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za zbrinjavanje RAO
Povratak na članak

Hrvatska kreće u gradnju skladišta za radioaktivni otpad u Čerkezovcu

Procijenjena vrijednost gradnje iznosi 10 milijuna eura, a u Fondu kažu da to uključuje i istražne radove, projektiranje i ishođenje dozvola za rad.

Komentari 11

NE
nečešrazbojniče
08:02 15.06.2020.

Za te novce ne možeš napraviti odlagalište za građevinski otpad a kamo li za radioaktivni. U tom slučaju bačve možete onda odlagati i po šumama, jarcima i livadama.

VL
Avatar Behemot
Behemot
02:39 16.06.2020.

Nekoliko godina Slovenci nisu isporučivali struju RH čime su nas oštetili za 300 milijuna kuna. Uvijek sluganska politika briselskih marioneta. Njemačkoj se poklonio HT, Madžarima INA, Slovencima NEK, dajte već jednom ljudi izaberite nekoga na vlast koji nije veleizdajica

VL
NE
Neo001
16:22 15.06.2020.

Još jedna pametno odluka vlade, jer bilo gdje u Hrvatskoj izgraditi skladište nuklernog otpada je manje opasno od onog u krškom koje je blizu Zgreba, uzvodno .Skladište svakako treba biti nizvodno od Zagreba, uz to, to je skladište kojim ćemo upravljati mi i nećemo skupo plaćati Slovencima

VL
ST
Stipan
21:49 15.06.2020.

To je pogrešna odluka.

VL
SI
sisavac
07:58 15.06.2020.

to je naša obveza, i svoj otpad moramo kod sebe skladištiti. današnja tehnologija ipak daje relativno visoku sigurnost, a i lokalna zajednica, općina, će dobiti izdašan izvor prihoda. s obzirom na to da mi jako loše gospodarimo energijom, i imamo jako loše raspoređene izvore energije, termoelektrane posebno, koje su predaleko od potrošača, trebalo bi napraviti par manjih skladišta, pa da svaka regija ima svoje, jer iz krškog struju troše i u dalmaciji, i u slavoniji, i u zagrebu... znate kolko mi gubimo el. energije u transportu samo na relaciji zagreb/sisak dalmacija? cijeli naš dio nuklearke u krškom!

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
07:15 15.06.2020.

Obično se koriste napušteni rudnici soli.... Moj glas protiv HDZ-a ide i zbog Državne ceste Karlovac - Jurovski brod. Gradi privatna firma, a rade manje od ovih u Općini...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.