Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanik
Povratak na članak

Anvar Azimov: Vlada ignorira rusku ponudu plinofikacije

Za razliku od hrvatske predsjednice, Azimov je uvjeren da je LNG terminal na Krku promašena investicija koja će donijeti skuplji plin

Komentari 35

Avatar Idler 3
Idler 3
18:56 20.12.2017.

A ja bi priupital uvaženog gospona Azimova kaj je njeg tolko briga kaj bumo mi i kak? Jel to neka pravoslavna boljka stalno brinut tuje brige....ak čemo ga i stoput više plačat....to treba brinut nas, a ne njih.

VL
AF
afer
17:16 20.12.2017.

Venecijanski trgovac i njegova kila mesa....

VL
TO
tolitol
17:05 20.12.2017.

Na svu sreću ovaj put se u članku navode riječi Davora Šterna. On je sve rekao i u pravu je kad tvrdi da politika ponovno sve pasivno sagledava. A što se tiče Rusa, iako smatram da je Hrvatska strašno pogriješila s lexom Agrokor, s druge strane skandalozno je da si jedan veloposlanik dopušta ocijenjivati je li ili nije li nešto "promašena" investicija u zemlji u kojoj djeluje. Time je doduše sjajno ilustrirao što bi tek značilo kad bi se Hrvatska upustila u ove "ruske" projekte.

VL
RI
rightside
20:15 07.03.2018.

haha, rusi zbilja ocekuju nesto od biznisa tog tipa??))))))) dragi rusi,,niste na redu skoro,,))))

VL
PO
pointmaker
19:58 20.12.2017.

Jer ne stite interes građana nego stranih interesnih skupina koji su im pomogli u obrazovanju i da dođu na vlast.

VL
DU
Deleted user
18:43 20.12.2017.

Da ziasta ima pravo Stern najbolje je od Izraela. Samo o to zna zasto a koliko je najskuplje i zsto ba s Izrael. Nisam zano da ima toliko bogata nalazista plina

VL
MA
MateHrvat
12:06 18.03.2018.

Ovog ljigavog ruskog veleposlanika samo treba opaliti nogom u guzicu i zalizati mu dobru šamarčinu.Stari ljigavi ruski prdonja si umislio da može zapovjedati Hrvatskom narodu kao srpskim četnicima u Beogradu.

VL
CE
centirion
19:07 20.12.2017.

Čim zima dođe Rusi zatvaraju ventile i ucjenjuju sa cijenama plina! Stari ruski scenario

VL
Avatar reference
reference
17:19 20.12.2017.

Amerikanci Ukraini prodavaju juznoamericki ugalj za termoelektrane. Od svega je najzanimljivije da “južnoamericki” ugljen dolazi iz Luganska, a onaj iz “Pennsylvanije” iz Donbasa preko Novorossijska. .....ajde vecernji istrazite i pisite malo o ovome ako imate muda.

VL
LI
lipica
18:17 20.12.2017.

Da nam lng terminal ne bude po onoj izreci - dala baba kunu da udje u kolo, dala bi dvije da iz njega izadje!

VL
Avatar reference
reference
17:09 20.12.2017.

pa sto si I ti zapeo, ko da ce Rusija propasti ako hrvatska ne zeli Ruski plin. ......neka naprave terminal, a onda ce im USra kupovat plin u Rusiji i iskrcavat u Hrvatskoj ko i ovima..........."08/11/2017_Americki LNG za EU kupljenn u Rusiji: “Žao nam je, posao je posao”. Belgijski list Le Soir piše kako americki dobavljaci kupuju ukapljeni plinn u ruskoj luci Ust-Luga i dopremaju ga u terminal u Antwerpenu. Le Soir je citirao izvješce “Rajski dokumenti” objavljeno u ponedjeljak, koje govori o aktivnostima offshore tvrtki. americki izvoznici ukapljeni plin SAD izvoze u azijska tržišta, gdje su potražnja i cijene puno vece nego u Europi. Izvješce koje je objavio ICIJ potvrduje ovu izjavu. LNG terminal koji su izgradeni ili se žele izgraditi u Europi za cilj imaju smanjiti ovisnost o ruskim plinovodima. Ali ako SAD ne isporucuje svoj plin, nego kupuje ruski, gdje je smisao? Profit naravno,… na štetu Europljana. Americki izvoznici svoj plin prodaju u Aziji, a za EU kupuju ruski i nakon nekoliko stotina kilometara doplove do terminala, istovare teret i svi su sretni i zadovoljni. To što SAD preko offshore kompanija ukapljeni plin kupuje iz najbližeg izvora, Rusije, potom ga prodaje Europljanima, koji mogu imati jeftini plin iz plinovoda, nikoga ne zanima. "

VL
Avatar reference
reference
17:57 20.12.2017.

evo ovako ce zavrsiti i taj terminal I USra plin.........U Ukrajini je izbio skandal u poslu oko ugljena koji baca sumnju na toliko hvaljeno ukrajinsko-americko prijateljstvo i koji otkriva prednosti koje Washington ima od ekonomske blokade Donbasa. Naime, americku se stranu sumnjici da preko Rusije kupuje ugljen Donbasa i naknadno ga preprodaje Ukrajini. Ranije ovog mjeseca je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio kako je prvi brod s americkim ugljenom uplovio u luku Odesa, što je pocetak kraja ovisnosti Ukrajine o ugljenu iz Rusije. No, najnoviji podaci koje je objavio specijalizirani portal Marine Traffic pokazuju da je teretni brod ”Ocean Ambitious”, koji je u luci ”Južni” u regiji Odesa iskrcao 62 tisuca tona ugljena za ukrajinske termoelektrane, prethodno krenuo iz ruske luke Novorosijsk.

VL
BI
binki
19:03 20.12.2017.

Zna hdz da se ruse ne da krast.pa bježi ko vrag od tamjana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.