Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE LJUBO JURČIĆ
Povratak na članak

Hrvatska je zapravo cijelo vrijeme imala euro kao novac koji se samo zvao kuna

Od samog početka mnogi ekonomisti, osobito angloamerički, izražavaju ozbiljnu sumnju u dugoročnu opstojnost projekta euro. Također, neki od njih tvrde da monetarna unija nije nužna za uspješno funkcioniranje europske integracije, odnosno jedinstvenog europskog tržišta

Komentari 2

Avatar neugodan
neugodan
13:52 08.02.2023.

20% je pala kupovna moc nakon ovog sranja od eura.

VL
DU
Deleted user
05:22 08.02.2023.

€ je teško "pao" južnjačkim nacionalnim ekonomijama, kao što je talijanska, španj. ili pak grčka - ova zadnja je čak bila odgovorna, neizravno (velikim zaduživanjima) za prvo ozbiljno posrnuć€. I mi idemo u taj red odnosno trenutno je gl. problem kod nas kako kovanice uskladiti s cijenama u kafićima, a onu gl. prednost € - da je to vjetar u jedra izvoznih ekonomija, e to ima susjedna Slovenija. Mi smo postali dezindustrijalizirana država, koja opstanak temelji uglavnom na turizmu. I tu je € dobrodošao, ali ono bitno - da imamo pristup jedinstvenom tržištu sa svojim izvoznim programima, to je u trećem, ne čak ni u drugom planu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.