Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
valutna klauzula
Povratak na članak

Hrvatska je presuda najviše na strani klijenata!

U praksi EU još nema naznaka čiste pobjede ni dužnika ni banaka

Komentari 11

Avatar Virtuoz007
Virtuoz007
20:36 20.12.2013.

Banke u Hrvatskoj, kao i u regiji + većini istočno evropskih zemalja, trgovale su valutnim kreditima što nije u opisu njihovog posla i strogo je zabranjeno. Banka i klijent nisu nikako bili u istom položaju. Iste te banke su u većini zemalja radile istu stvar, kupovale samo opcije, a ubirale plodove u razlici između vezane valute i lokalne. Normalno da i u ovom slučaju važi pravilo ponude i potražnje. Jedini koji su imali informaciju o tome su banke, nikako klijenti. Na žalost banke su mešetarili i kupovale samo opcije u švicarcima/eurima i cijelo ovo vrijeme, pa i danas ubiru plodove tog mučkog i prevarantskog rada. Ukoliko potražnja za opcijama u valuti x raste, normalno je da raste i njena cijena. Money for nothing and bonus for free :-) Zna se ko je odgovoran za to i ko treba priznati da je osiromašio klijente sa namjerom i pravično ih obeštetiti i kazati, sorry nikad više. Samo političke elite nemaju snage to reći. Živio Island!

VL
TI
tihomir91
18:31 20.12.2013.

Ljudi koji su podizali kredite u francima ili su naivni ili zavarani nekim preporukama svojih bankara ali mislim da najviše za njihovo stanje treba kriviti državu koja je gledala kroz prste aktima koje su banke unijele u svoje ugovore gotovo isto onako nepoćudne kao oni za vrijeme pomame za "financijskim marketingom "kad je bilo jasno da tu odmah na prvi pogled nešto ne može dobro završiti. Još uvijek sam na naivnom stajalištu da država mora štititi građane pojedince kako bi građani štitili državu jer ako nema te simbioze onda ni država nema prosperiteta.

VL
MP
mali_plavi
22:07 20.12.2013.

Daj bože da mugu vratit stan i prebit kredit jer sam postao rob nečemu što me prije 7 godina toliko veselilo, zbog toga pati cijela moja obitelj jer sam im postao teret. Naravno da bankare to ne zanima, kao ni političare jer ona stara izreka kaže "sit gladnu ne vjeruje!". Oni definitivno nisu gladni. Hvala novinarima što "šire optimizam". :-(

VL
MY
mycropht
22:47 20.12.2013.

Odličan je zaključak u članku: "Dakle, duh presude u Srbiji takav je da bi velik broj hrvatskih dužnika, možda čak i većinu, doveo u nepovoljniji položaj od onog u kojem trenutačno jesu. " Problem je što zaključak nema nikakve veze s istinom, logikom i zdravom pameću, a i kalkulacija koja prethodi ima grešku na nivou osnovne škole (Gojko, daj nekome da provjeri). Zašto kod ovakvih članaka ne stoji: "Plaćeni oglas"?

VL
KA
kafka
09:26 21.12.2013.

Umjesto prodaje Poštanske banke neka ona smanji kamate i druge banke neće imati izbora nego je smanjiti.!! Oko visokih 2% marže + oko 0,32% euribor i imamo oko 2,33% promjenjivu kamatnu stopu. Dakle, vrlo jednostavni i tako se to radio radi gospodo na vlasti !!!!! Trenutačno mnoge banke u Hrvatskoj nude kredite uz kamatnu varijabilnu stopu s maržom od 5,2 (na stambene) i više posto za ostale kredite, a kada se euribor vrati na 3% to će biti preko 8% na stambene kredite i više za ostale !!!! Oprez!!

VL
DU
Deleted user
18:51 20.12.2013.

Evo sad sam čula da se država opet zadužila kod domaćih kamatara za 200 milijuna eura, šta stvarno mislite da ih je Linić ili naš časni sud zeznuo?

VL
Avatar TinaMazze
TinaMazze
19:15 20.12.2013.

Dali mi može netko reći zbog čega je rastao Franak i stime i rate kredita!?Msalo sam priglup pa molim za pomoć!

VL
KE
kenedy
20:34 20.12.2013.

Taman krenuo čitati članak,kad vidjeh da je "autor" nekakva,drljača......to mi je bilo dovoljno.....

VL
ST
strmecki
18:15 20.12.2013.

Činili se to meni ili je Drljači Bohaček hakirao korisnički račun?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.