Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer prikuplja potpise

'Hrvatska je jedina zemlja u kojoj komunizam nije osuđen'

Stožer prikuplja potpise ispred Sabora za objavu devet registara
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
22.01.2014.
u 10:03

Ako se može objaviti Registar branitelja u kojem točno piše tko je bio, gdje je bio i koliko dugo, zašto se ne bi mogao objaviti popis onih koji su napadali ovu državu, rekao je Josić

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara jutros je pred Saborom dočekao zastupnike i ponudio im da potpišu inicijativu za izradu i objavljivanje devet registara koji bi zapravo bili priprema lustracije. Predsjednik Stožera Tomislav Josić objasnio je da je Hrvatska, iako je potpisnica niza međunarodnih dokumenata kojima se osuđuju totalitarni režimi, jedina zemlja u kojoj komunizam nije osuđen.

– Govorimo – da, mi to osuđujemo, ali nismo donijeli ni jedan akt koji to dokazuje. Ako se može objaviti Registar branitelja u kojem točno piše tko je bio, gdje je bio i koliko dugo, zašto se ne bi mogao objaviti popis onih koji su napadali ovu državu, sudjelovali u pretvorbama, radili za Udbu, neka bude sve javno i transparentno – tvrdi Josić te dodaje da je ovaj prijedlog već ranije poslan svim saborskim klubovima, no tek su ih danas dva kluba pozvala na razgovor.

Zamjerio je Saboru što se još nitko nije očitovao o 680 tisuća prikupljenih potpisa za referendum o ćirilici. – U drugim bi zemljama referendum na inicijativu 680 tisuća građana bio raspisan u roku od najviše tri mjeseca – zaključio je Josić. Stožer će zastupnicima dati rok od 12 dana da stave svoj potpis na ovu inicijativu, nakon čega će objaviti tko ju je sve potpisao, a tko nije.

>> Stožerova 'božićna čestitka': Objavite devet novih registara!

Komentara 32

AB
abendblatt
10:24 22.01.2014.

Komunizam je bio isti kao i nacizam, -fasizam, totalitarni diktatorski sustavi koji su za svaku osudu , zbog pocinjenih zlocina, Lustracija se mora sprovesti.

Avatar delminium
delminium
10:21 22.01.2014.

Bez osude komunizma i lustracije djece komunističkih funkcionera nema napretka. Da budem jasan i unuke im treba lustrirati jer klica zla ide u nekoliko budućih generacija.

DU
Deleted user
10:13 22.01.2014.

Hocemo registar ratnih profitera i laznih branitelja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije