Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatska je bila i ostala sekularna država, a militantni su katolički fundamentalisti kojima to smeta

Kada ga izdajnikom nazove Vice Batarelo, Andrej Plenković ima i moju podršku.

Komentari 19

ST
stefj
12:15 15.06.2017.

Eh da, ovi dvostruki kriteriji i licemjernost medija kod nas je najveći problem. Kod nas mediji smatraju da lijevi mogu biti isključivi, da mogu pljuvati koliko žele i pričati što, kada i gdje žele. Onda se to smatra demokracijom. Kada netko desni izrazi svoje mišljenje, to je odmah fašizam, nazadno, primitivno i sl.. Postoje aktivisti s lijeve i s desne strane koji se bore za svoje ciljeve, jedino ih mediji različito interpretiraju. Problem je u tome što je većina mainstream medija izrazito lijeva, te što je većina udruga i raznih organizacija isto tako lijeva. To je posljedica nejednakog financiranja iz proračuna, gdje novci idu skoro isključivo lijevima... To ide do tog apsurda da su čak i organizacije koje ne bi smjele biti ideološki obojene izrazito lijeve (za zaštitu žena, manjina i sl.), kao i specijalizirani mediji. Problem kod takve situacije je da zapravo imamo isključivost u društvu, gdje lijevi ne dozvoljavaju drugačije mišljenje, gdje s njihove strane nema argumenata i sve se na kraju svede na ideološku svađu. Takvo fašističko ponašanje lijevih izaziva tvrde reakcije s desne strane i na kraju sve završi na Ustašama i partizanima... Rješenje je da se prestanu financirati ideološke udruge i mediji iz državnog proračuna, onda se situacija tokom godina možda stabilizira i umiri...

VL
LU
lunar777
12:19 15.06.2017.

Pofuk... čovjek koji bi bio najsretniji da živi u Staljinovo vrijeme. Sirotome svijet mu se srušio kada je nestala jugotvorevina.

VL
VE
verica2
12:32 15.06.2017.

G. Pofuk pita: "Kao prvo, tko su to uopće za Vicu Batarela u Hrvatskoj sekularisti, pa još k tomu militantni?" Ja bih, pak, njega pitala tko su "katolički fundamentalisti". Tek kad se definiraju ti pojmovi, može se dalje razgovarati.

VL
NO
Norway
13:29 15.06.2017.

Pofuk, niste Vi ni miroljubiv covjek. Izjeda Vas mrznja prema svima koji ne misle kao vi. Pretezak je to zivot.

VL
Avatar navijač
navijač
12:30 15.06.2017.

U Hrvatskoj treba donijeti poseban zakon o domovinskoj sigurnost, nešto kao što su donijele SAD. nakon 11. Rujna.

VL
MA
malala
14:43 15.06.2017.

Cim vidim da je Pofukani autor ne moram ni citati.

VL
MA
MarieKay1
20:54 15.06.2017.

Gospodine Pofuk je li duboko poznavanje katoličkog nauka od strane g. Batarela Vi zapravo nazivate katoličkim fundamentalizmom?

VL
MO
mobitel20
15:52 15.06.2017.

Potpuno je obratno od odnoga sto Pofuk pise. Militantni ljevicari zele uvesti bezvjersko drustvo potpuno krivo tumaceci pojam sekularizma. Najzalosnije se da se takvi drze za "intelektualce".

VL
Avatar sandinista
sandinista
11:19 16.06.2017.

Bravo, Pofuk. Ja sam popovima dao malo da vicu sa pulta, ali im nisam dao da mi vode drzavu.

VL
NE
neboiznadzagreba
12:35 15.06.2017.

Hrvatska nije bila, niti je sada, uistinu država; ona je država prema unutra, donosi zakone i ima prvenstvo sile nad građaninom, no prema vani, Hrvatska je poslušnik interesnih grupacija, koje za cilj imaju uništiti svaku religijsku i nacionalnu svijest. Andrejj Plenković je došao na čelo stranke koja nikada nije imala moje simpatije,no koja se dičila " državotvornošću", a sve što je dosada činio, nedržavotvorno je, anacionalno i pokazatelj politike kojoj nijedna vrijednost nije sveta. Kada se "katotalibani", kako " liberalni" gospodin Pofuk "širokogrudno" etiketira, tome suprotstave, oni su moji prijatelji, jer "neprijatelj moga neprijatelja, moj je prijatelj".

VL
EM
Emergo
01:41 16.06.2017.

Pofuk je najocitiji predstavnik i zagovornik lijevog fasizma,pardon pofukizma.

VL
DU
Deleted user
08:10 16.06.2017.

Sve ovo što je nadrobio ovaj samozvani novinar su obične budalaštine. Kada bude ideološki nepristran, kada objavi jedan članak o bujanju ljevičarskog radikalizma koji je u stanju vlastitu državu tužakati čak i po svijetu (čim nije po njihovu), e onda ću ga smatrati dostojnim čitanja. Ovako samo još jedan koji plače za nekim njemu dragim vremenima, hvala bogu nepovratno prošlima.

VL
DU
Deleted user
16:39 16.06.2017.

Brane, Brane, u tebi leži jedan mali skriveni totalitarist . Što to tebe toliko svrbi kime netko nekoga smatra, pa bilo i izdajnikom. Nisu te doma naučili da je nepristojno tuđu poštu otvarati, a ako je 'otvorena' da se ne praviš većim Plenkovićem od Plenkovića?!

VL
FM
fmihoci1
16:50 15.06.2017.

.... u batarela, i njegovih štovatelja, postoji ozbiljan problem .... naime, kaj .... batarelo je, prije svega, jedan od najgorljivijih pristaša najcrnjeg kapitalizma ..... on taj najcrnji kapitalizam povezuje s katoličkim učenjem .... a katoličko učenje antipod je, čemu? ----- ta, naravno, najcrnjem kapitalizmu ..... stoga papa franjo sjajno kaže: ja sam komunist, suprostavljajući se tako najcrnjem kapitalizmu (kapitalizam u kojem tri posto "domoljuba" i "vjernika" posjeduje koliko i ostalih 97% "nedomoljuba" i "nevjernika" .....

VL
DU
Deleted user
13:30 15.06.2017.

Ironija, je kada se netko bori protiv totalitarizma(sekularnog, komunističkog), a istodobno mašta o vlasti, koja bi bila spoj nacionalističkog ili vjerskog totalitarizma. Odakle Markićki, Batarelu, Popovu i ostalima, da govore u ime 86 % hrvata katolika, koji nisu toliko ultrakonzervativni poput njih?

VL
ME
Meter
16:47 15.06.2017.

Gosp. Pofuk - uvijek smireno analitičan i principijelan

VL
HA
havrda
13:02 15.06.2017.

Najvećo neprijatelj Hrvatima u Hrvatskoj su pseudorvati iz Jamerike i gastarbajtersko krezubo šljeglo koje svoje ojrićr krije od hrvtskih banaka, ladi guzu po Havajima ali zdušno broji krvna zrnca onima koji žive i rade i štede i pate i trpe u Hrvatskoj. Da u Hrvatskoj nema mozga nego nam kojekakvi belosvetski šljam kroji sudbinu.

VL
DU
Deleted user
13:09 15.06.2017.

Nekadašnja Jugoslavija je nekad u vreme Staljina bila drugačija zbog svoje geografske pozicije kao i danas što Hrvatska nije kako je vide Hitlerovci ili Vatikanci ili Staljinovci. Sve dibidus do dileje u politici a niko sposoban.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.