Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJACI ZA VEČERNJI
Povratak na članak

Hrvatska ima najbolji kreditni rejting u povijesti. Pitali smo stručnjake hoće li obični ljudi sada živjeti bolje

Podizanje rejtinga RH s “BBB-” na “BBB” uz pozitivne izglede agencija Fitch Ratings argumentira napretkom u pridruživanju eurozoni i gospodarskim rezultatima

Komentari 7

AF
AfganistanskiHrvat
15:43 29.11.2021.

Odlično. Znači plaće rastu u državi, javnom sektoru, kod privatnika....... pa mi živimo u Švicarskoj. Još samo rad od doma za 8000€. Čudno je samo što sindikati šute.

VL
AN
Andi7
16:06 29.11.2021.

Kolika je zaduženost SADea u odnosu na BIP i ko štampa dolare? Priče za malu djecu. Bolji život u okviru političkih lešinara,letjeli oni sa lijeve ili desne strane nije uopće moguć. Stvarni rejting: Ha,ha,ha!

VL
ST
stefj
15:38 29.11.2021.

Da li će građani ikada vidjeti blagodati boljeg kreditnog rejtinga? Jedino prilikom zaduživanja, krediti bi trebali imati manju kamatu, samo to... Inače, to znači manje kamate države prilikom zaduživanja. Budući da se država zadužuje uglavnom radi uhljeba, to bi u nekoj normalnoj situaciji moglo značiti i manje poreze. No u uhljebistanu, kakvi smo, to znači povećanje prava i primanja baš tih uhljeba... Otprilike vam je real matematika - kamate manje 0,5%, primanja uhljeba veća 6%, novo zaduženje radi njih 40 milijardi. To je matematika 2020/21. Uz rekordan pad BDP-a i svega ostalog... Ne mogu niti zamisliti kakva će biti matematika sada, kada smo imali veliki rast, koliko će im se povećati prava i primanja, te koliko ćemo još generacija zadužiti radi njih. Njih uopće ne zanima što još nismo dosegli 2019. godinu po BDP-u, a 2008. možemo samo sanjati... To je ono ruka ruku mije - gospodarski smjer nam određuju političari u dogovoru sa sindikatima javnih struktura i rezultati su jasno vidljivi. Pred 20tak godina samo je Slovenija bila ispred nas, danas su i svi drugi ispred nas (osim Bugarske). Niti s ovom vladom to se nije promijenilo i samo će iseljavanje pomoći da zadržimo prednost pred Bugarskom...

VL
JW
Jim West
20:36 29.11.2021.

Plenković i njegova svita napadali su za vrijeme predsjedničkih izbora Milanovića i državni dug. Kako nisam baš pratio u zadnje vrijeme, pokušat ću naći Plenkovićeve nedavne izjave o trenutnoj situaciji. Vjerujem da smo sve isplatili i kreditiramo i SAD.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
17:51 29.11.2021.

Mariću, javi mi se za pola godine.

VL
BR
brojevi
17:25 29.11.2021.

Nikakva dobra vijest ne može ovoj opskurnoj grupi fanatika na stranicama VL portala pomoći. Ni kupnja rafala, ni pelješki most, ni nikad bolji rejting ...samo već potrošene mantre proizašle iz ispraznih mozgova indoktriranih nesretnika u službi sitnih populističkih kokošara. U U vrijeme Milojkove vlade komentari su bili tro ili četveroznamekasti brojevi a ne ova šaka jada dezorjentiranih koji ni sami ne znaju što hoće.

VL
BR
brojevi
15:50 29.11.2021.

Nemojte sa takvim masnim naslovom. Imajte obzira prema hejterima, botovima, antivakserima, Zokiju, cijeloj oporbi i svim osobama zamračenog uma jer njihova muka je golema. Svaki napredak RH sol je na ranu njihovoj nedostižnoj želji-smjeni nezamjenjevih Plenkovića i Vlade.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.