Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLAZI ERA NISKIH KAMATA
Povratak na članak

Hrvatska i Zagreb moraju se što prije zadužiti, stiže rast kamata

Lovrinčević: Zagreb će morati posuditi 5-6 milijardi kuna da refinancira obveze, osigura sredstva za obnovu i riješi probleme s likvidnošću

Komentari 18

Avatar šaka_jada
šaka_jada
08:32 18.06.2021.

nemojte se zavaravati, nije to ništa čudno i naravno, sve ide po planu, samo ne po našem planu! 😂😂😂😂

VL
GE
geler203
07:49 18.06.2021.

Ma to, samo naprijed. Dugove vraćati kreditima. Garantiran uspjeh za banke.

VL
RI
Ringo
08:23 18.06.2021.

Nezaposleni boem digne kredit da kupi novi automobil. To bi ukratko bila naša "strategija" na nivou države.

VL
PU
pupin
07:37 18.06.2021.

Hrvatskoj je jedini plan razvoja kako se zaduziti i ko ce dati donacije. Da se nesto investira u proizvodnju ili da se dovedu investitori koji bi otvorili neku fabriku to nikoga ne zanima. Samo krediti i milostinja od eu.

VL
GO
goran2hr
07:27 18.06.2021.

Gledam dvojac sa ilustracije i nimalo ne sumnjam kako će nas oni što prije zadužiti.

VL
NE
nebitnoime
07:59 18.06.2021.

Ajmo se svi zaduziti do grla i ne placati svoje obveze

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
08:01 18.06.2021.

Nije mi jasna ova kapitalistička ekonomija koja se isključivo temelji na zaduživanju i trošenju unaprijed onoga što ćeš možda u budućnosti zaraditi. U cijeloj priči profitiraju samo banke.

VL
DU
Deleted user
08:41 18.06.2021.

Kako reče guverner vujčić- novac se stvara iz ničega. Znači samo printaj lovu i ne brigaj 😁😁. Ustvari je cijeli financijski sustav čista prevara a novac nema pokriće

VL
ZA
zagabria5
09:28 18.06.2021.

Ne sumnjam da ćemo to majstorski odigrati, u zaduživanju smo šampioni. Ne znam samo zašto država ne mora vraćati dugove a građanima koji su zaduženi od nedavno proglašavaju osobni bankrot i uzimaju im svu imovinu i dodjeljuju upravljača njihovim životom na 5 godina. Zašto je država privilegiranija od građana kojima tobože služi.

VL
GO
goran2hr
13:30 18.06.2021.

Zanimljivo, kako kod tog zaduživanja nitko nije došao meni i rekao, evo dajemo ti toliko i toliko €, pa uz kamatu izvoli to vratiti u tom i tom roku... Nego, neki dečki, poput dvojca sa ilustracije, nas ("što prije") zadužujuu i onda doznam kako sam i ja dužen, ma ne samo ja, nego i djeca i budući unuci... Ali ja te € vidio nisam, čak me nisu pitali ni gdje da se to potroši - no svi smo dužni i ja sam dužan.... Zanimljiv fenomen?!

VL
Avatar southman
southman
09:03 18.06.2021.

Barem zaduživanje nikada nije bilo problem.

VL
CR
crocro
07:10 18.06.2021.

Sjećamo li se psihološke granice cijene goriva od 8,00 kuna? Sjećamo li se još puno toga iz toga vremena? A gdje smo danas? Ukratko, Hrvatska ne bi imala nikakvih problema da se ne osnivaju razne institucije koje su same sebi svrha ili za zbrinjavanje uhljeba. Pogledajte koliki je birokratski aparat u mnogim državama i usporedite s brojem birokratskog aparata u Hrvatskoj na milijun stanovnika, Poglegadjte mnoge države i veće od Hrvatske koliko imaju županija a koliko ih ima Hrvatska na broj stanovnika. Koliko mala Hrvatska ima gradova a da ne ističem koliko ima općina. Još je samo potrebno da jedna veća stambena zgrada postane općina. Jedna mamutica u Zagrebu mogla bi konkurirati za županiju a ne samo za općinu. Kuda to vodi? Koliko je to dužnosnika, gradonačelnika i njihovih zamjenika, koliko je načelnika i njihovih zamjenika, koliko administracije, koliko voznog parka, koliko potrošnih materijalnih sredstava, koliko održavanja zgrada i smještajnih prostora, koliko je to raznih dnevnica? A kakva korist od toga? prije toga je bolje funkcioniralo a sada se jedna bivša velika općina razbila npr. na pet malih. Netko kaže da to uopće nisu veliki rashodi na upravu i lokalnu samoupravu, da je to kap u moru. Mislim da je to stavka koju bi teško progutale u bogatije zemlje. Ona vlast koja bi učinila rezove u smanjivanju i reduciranju takvog megalomanskog birokratskog aparata i koja bi spriječila daljnja utemeljenja raznih ureda, nikada ne bi izgubila izbore, a toga se boje najviše.

VL
TI
tico123
09:47 18.06.2021.

njima neče niš falit nagrabljali su se a ja više nebum ima ni za struju moraič kupit bar nekoliko kutija

VL
GO
goran2hr
07:33 18.06.2021.

Nije rješenje problema u zaduživanju ili rasprodajama "srebra", nego u rezanju ("motornom pilom") rashodovne strane budžeta. Ukinuti financiranje svih udruga, manjina, "kulture", političkih stranaka, aktivista, lokalne samouprave, misionarenja HV-a po Svijetu...

VL
MS
MSP2
10:19 18.06.2021.

Zaduživanje je potrebno to je jasno. I treba iskoristiti postojeće niske kamatne stope. I uzeti na duži rok, 5 do 10 godina. Ne moraju biti krediti, mogu i obveznice koje će kupovati fondovi, a mogu i građani ako misle da je to dobro ulaganje

VL
PP
Pucvala_Premium.
08:34 18.06.2021.

Kukuriku koalicija je toliko zaduzila Hrvatsku koliko nije cak i za obnovu zaduzio HDZ , ispada da su vise jamili pijetlici nego lazni domoljubi , sad ce ponovo mozemo se zaduzivat , za prosirivanje biciklistickih staza i azila za migrantee i zivotinje ( i naravno putovanja u Machu Pikchu , izgledno je Hrvatska otisla u Machu Pikchu)

VL
SI
sisavac
07:02 18.06.2021.

jel ikad amerika riješila neku financijsku krizu na zdrav način? nije. uvijek je prvo rješavanje ostavljala za neka druga vremena, jer je politički jako loše donijeti tešku odluku, kratkoročno te birači kazne odmah, srednjoročno nemaš više prilike ni primirisati vlasti, a dugoročno propadneš. amerika sa svojim fed-om je sustav postavljen na način da usisava sve oko sebe, čini ih ovisnim o svojoj valuti u kojoj se baš sve obračunava, a oni tiskaju li tiskaju dolare, bez ikakvog pokrića (pokriće nije vojska koja diljem svijeta uklanja prijetnje dolaru, to je interventna mjera koja kratkoročno 'riješi' problem'). dizanjem kine, pa indije (za 3-4 godine indija će biti 5 trilijunska ekonomija, a onda se nek zapad pripremi na nacionalizam kojeg još nisu upoznali, nacionalizam u ekonomiji, indija nije kina sa win-win filozofijom poslovanja, indijski model podrazumijeva uklanjanje konkurencije. rast kamata? pa dal je normalno da za svoj novac u banci ti plaćaš naknadu, a ne oni tebi neku rentu, jer se koriste tvojim novcem? taj model QE je uništio temelje ekonomije, jer je bio predug i preobiman, tiskane su tisuće milijardi eura i dolara, ekonomija nije fizički rasla, već samo burzovni indexi, koji su pak rezultat tih milijardi koje su banke upumpavale u šoping na burzama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.