Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće OESS-a

Hrvatska i Srbija pokazale spremnost za rješavanje problema

vuk jeremić
AFP/Pixsell
21.06.2010.
u 21:05

- Bilo bi dobro da se zahtjev Srbije za članstvo u EU što prije uputi Europskoj komisiji na rješavanje, zaključio je šef srpske diplomacije.

Ključni bilateralni odnosi na zapadnom Balkanu postigli su ogroman napredak. I predsjednici Srbije i Hrvatske su se sastali, jer se osjećaju obveznima riješiti otvorena pitanja koja postoje između ove dvije države, a ima ih dosta-, izjavio je u ponedjeljak poslijepodne  srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić na zasjedanju Stalnog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Beču. Dodao je kako regionalna suradnja „nikada nije bila tako dobra kao danas, čak i po najizazovnijem pitanju kao što je to status Kosova“.

- I pored toga je jasno da je sveukupno regionalno okruženje postalo kompliciranije zbog odluke vlasti u Prištini da jednostrano proglasi neovisnost Kosova, ustvrdio je.

Šef srpske diplomacije je naglasio kako Kosovo i dalje ostaje otvoreno pitanje i da Srbija ne odustaje od Kosova i nastavlja isključivo mirnim i diplomatskim putem rješavati taj spor.

- Srbija se priprema za dijalog koji bi uključio neka politička pitanja, poput povratka izbjeglih Srba na Kosovo, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, telekomunikacije, privatizaciju poduzeća, te zaštitu srpskih vjerskih lokacija i spomenika, rekao je Jeremić.visokim. U svom obraćanju Stalnom vijeću OESS-a, Jeremić je podvukao da je glavni strateški prioritet Srbije ulazak u Eurosku uniju.

- Bilo bi dobro da se zahtjev Srbije za članstvo u EU što prije uputi Europskoj komisiji na rješavanje, zaključio je šef srpske diplomacije.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
21:36 21.06.2010.

Gledam ovoga gore, gledam Jandrokovića.... Kao da se Hrvatska i Srbija natječu koja će kretenskijeg balonju imati za Ministra VP. Ja drugog objašnjenja nemam zašto bi se njih dvojica uopće bavila ikakvom politikom kad je ona za njih špansko selo.......

OB
-obrisani-
06:01 22.06.2010.

Zver Jeremić i Damir Kain, nevjerovatna sličnost, isto izgledaju, isto misle, dva prsta jedne ruke.

Avatar zanusi13
zanusi13
13:04 22.06.2010.

Hoće li uskoro i Hrvatska i Srbija dobiti ministre vanjskih poslova koji nose duge hlače i čije noge dodiruju pod kada sjede u onim konferencijskim dvoranama? Ili su ove nadobudne šabane izabrali zato što su poslušni pa bez puno ispitivanja provode ono što im odrasli ljudi narede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije