Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

Hrvatska i Slovenija grade most preko Sutle od 2,9 milijuna kuna

kalmeta
Boris Ščitar/PIXSELL
06.07.2010.
u 14:34

Ministri prometa Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Kosova potpisali su deklaraciju o zajedničkom interesu povezivanja Jugoistočne Europe s ostalim dijelovima tog kontinenta.

Ministri prometa Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Kosova potpisali su danas u Zagrebu deklaraciju o zajedničkom interesu povezivanja Jugoistočne Europe s ostalim dijelovima tog kontinenta, odnosno o važnosti koridora V, VIII i X. Hrvatska pak sa Slovenijom gradi most preko Sutle, koji će se koristiti kao granični prijelaz, i koji će stajati 2,9 milijuna kuna. Počet će se graditi nakon što se ishode dozvole, što bi trebalo biti uskoro, a popola će ga financirati RH i Slovenija.

Iako su na konferenciji trebali prisustvovati i ministri prometa Srbije i Crne Gore, oni su se, rekao je Kalmeta, ispričali zbog spriječenosti. Slovenski ministar prometa Patrik Vlačić, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da će Slovenija zadnjih osam kilometara od Maribora do Zagreba sagraditi u iduće dvije do tri godine, a Kalmeta je poručio da su ministri razgovarali i o Jadransko-jonskoj autocesti koja je od interesa za RH, BiH, Albaniju... te da će se truditi kako bi i ona postala europski koridor. Kalmeta je dodao i to da se rebalansom proračuna neće rezati ionako već srezan novac za gradnju novih kilometara.

– Gradi se autocesta do Ploča koja će biti završena do kraja 2012. godine, do kraja ove godine bit će završena dionica od Zagreba do Velike Gorice u sklopu autoceste Zagreb-Sisak, a gradi se i Podravski ipsilon, ali usporeno, kao i Pelješki most koji bi trebao biti završen do 2015. godine – rekao je Kalmeta.

Komentara 32

OB
-obrisani-
15:49 06.07.2010.

Opet se gradi most \"od nigdje do nikud\"

NO
norahs
15:50 06.07.2010.

Hoće li bratija opet umočiti prste u pekmez?

OB
-obrisani-
15:47 06.07.2010.

2,9 milijuna? Ajmo se kladit da Kalmeta uopće ne percipira ovaj zarez između 2 i 9.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije