Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lakša ulaganja i trgovina

Novi veliki korak: Hrvatska i SAD nakon 27 godina pregovora potpisuju kraj dvostrukog oporezivanja

01.12.2022.
u 10:39

O potpisivanju sporazuma Hrvatska i SAD razgovaraju još od 1995., a u posljednje dvije godine održavani su i ozbiljni pregovori. Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AMCHAM) prije četiri je godine izradila dokument u kojem su nabrojeni svi argumenti u korist potpisivanja sporazuma: poticanje ulaganja, učvršćivanje prijateljstva između dviju zemalja, jednak tretman svih zemalja EU u SAD-u, transparentnost, olakšavanje administrativnih troškova, prijenos znanja, poticanje trgovine i bolji tretman pojedinaca.

Komentara 3

Avatar southman
southman
10:49 01.12.2022.

Korak po korak. Što bi rekao Slavko Štimac " svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem(o) " !

Avatar tarana
tarana
10:40 01.12.2022.

Poranili!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?