Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUGOJANSKA SKUPINA

Hrvatska emigracija bila je trn u peti SFRJ: 'Čekali smo treći svjetski rat, to je bio plan za stvaranje države'

22.10.2021.
u 17:48

Većina hrvatskih političkih emigranata računala je na izbijanje trećeg svjetskog rata između kapitalističkog zapada i komunističkog istoka u kojem bi Hrvati, sudjelovanjem na strani Zapada, dobili mogućnost stvaranja države

Komentara 75

Avatar Hrvatski.Domoljub
Hrvatski.Domoljub
19:47 22.10.2021.

Hrvatski narod kao i svaki drugi narod ima pravo na svoju samostalnu i neovisnu državu, nakon mnogih stoljeća političkih i revolucionarnih borbi, 1990/91e je konačno obnovljena i pobjedom u domovinskom ratu 1995e obranjena Hrvatska državnost, sloboda i samostalnost, neka pati koga smeta!!

Avatar jeremija1
jeremija1
22:39 22.10.2021.

Nažalost, pokojni Tuđman je bil u pravu ; svaki peti stanovnik Hrvatske je protiv njezinog postojanja. U njegovo vrijeme su se bojali, ali su zato danas izrazito glasni. Takvi nisu vrijedni crnoga pod noktom, a kamo li žrtve koju su podnijeli ovi naši hrvatski revolucionari. Čitajući ove komentare, te da ne znam o čemu je riječ, pomislil bi čovik da su HRB-ovi gerilci napali nekakvu anđeosku nastambu, a ne jednu komunističku satrapiju. Na stranu njihovo ideološko opredjeljenje ; tadašnja država je nastala i opstala na krvi nepoćudnih, na popljačkanoj imovini, na progonu slobodne riječi, na lažima, na lažiranim izborima, na progonu religije, na dugovima, na političkim otmicama i atentatima, na uhođenju i podmetanju , na nejednakosti nacija, na podilaženju Beogradu, na centralizmu, na otuđivanju i trošenju hrvatskog prihoda, na stopostotnom carinjenju gastarbajterske muke....I sad mi recite, da se ovi nisu imali razloga boriti ?

ST
Startrack
00:00 23.10.2021.

Samo nek je Jugoslavija krepala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?