Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
m. spindelegger:

"Hrvatska, dobro došla natrag u europsku obitelj"

Michael Spindelegger
REUTERS/PIXSELL
23.01.2012.
u 13:01

Austrija će biti među prvima koji će ratificirati Pristupni ugovor RH s EU, poručio je austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger.

– Dojmljivim, jasnim rezultatom glasovanja hrvatski je narod dokazao zrelost i dalekovidnost te prepoznao povijesnu šansu europskog procesa ujedinjenja. Dvadeset godina nakon međunarodnog priznanja samostalnosti to je najljepši dar koji su si Hrvatice i Hrvati mogli sami dati. Hrvatska, naš bliski prijatelj i susjed, dobro došla u europsku obitelj – rekao je austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger komentirajući rezultat nedjeljnog referenduma o članstvu RH u EU u posebnom priopćenju austrijskog ministarstva vanjskih poslova, objavljenom u ponedjeljak prijepodne.

Istaknuo je da je Austrija podupirala Hrvatsku aktivno i bez posustajanja od samih njenih početaka u teškim ratnim godinama pa sve do okončanja pristupnih pregovora s EU.

– Već se veselimo uskoj suradnji s Hrvatskom u EU – dodao je Spindelegger napominjući da je sada izuzetno važno da ubrzo počne proces ratifikacije Pristupnog ugovora RH s EU u svim zemljama članicama. – Austrija će biti među prvima koja će to učiniti – obećao je austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova.

Povratak naše zemlje u europsku obitelj Spindelegger je nazvao "obogaćivanjem EU“. – Ne samo da će se europska zona stabilnosti proširiti u smjeru jugoistoka nego će Hrvatska također ojačati dunavsku i jadransku dimenziji Unije – ustvrdio je. U priopćenju piše da Spindelegger smatra da je hrvatsko pripajanje Uniji znak ohrabrenja zemljama regije da se reformski napori isplate i da su provedivi.

– Uvjeren sam da će Hrvatska svoje ekspertize i iskustva podijeliti s tim državama, kako bi pospješila njihovu integraciju, kao što smo i mi činili s Hrvatskom – zaključio je austrijski ministar vanjskih poslova.

Komentara 4

VI
vinotok
13:25 23.01.2012.

Od Austrije iskreno ! Je li opet neki boje sjene Austro Ugarske . Pametni će reći : evo dobre šanse za veće sudjelovanje austrijskoga gospodarstva u Hrvatskoj i dakako obratno . Tome se vesele i Gradišćanski Hrvati , dakako i Moliški Hrvati i Hrvati u Mađarskoj , Rumunjskoj , na Kosovu , valjda i u BH ...

KU
kukuriku
15:07 23.01.2012.

..ma Hrvatska bi se bila vec´-Ekonomski \"iscúpala\", da nisu zadnjih 10-Godina sírili \"bractvo-jedinctvo\" sa ex-drzavama Balkanskog-\"regijona\"!!..dok se god nostalgicno \"oslanjaju\" i posluju-Politicari samo sa Balkanom, ..nemozé biti nikada-Bolje !!

SO
Somelier
08:07 24.01.2012.

\"Hrvatska, dobro došla natrag u europsku obitelj\" Potpuno krivi naslov ili ga je novinar sam izmislio. Pravi naslov bi trebao biti; \" Hrvatska dobro došla u europsku obitelj\" Ono \"natrag\" još k tome izgovoreno od Austrijskoga MVP-a loše zvuči. Tadada smo bili \"konjušari cara\" a ovaj puta kao slobodna i demokratska država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije