Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE BORBA ZA OBNOVU

Hrvatska čeka, a iranski šef diplomacije pregovara s Assadom o povratku Ine na naftna polja u Siriju

11.07.2022.
u 13:30

Dok Hrvatska čeka zeleno svjetlo Bruxellesa ili Washingtona, borba za ulazak u obnovu Sirije, koja prema procjenama vrijedi najmanje 980 milijardi eura, uvelike traje. Hossein Amir-Abdollahian na sastanku, se kako doznaje Večernji list iz izvora u sirijskom ministarstvu vanjskih poslova, zanimao i za hrvatska naftna polja u Siriji koja su pod kontrolom tamošnje vlade, a čuvaju ih, uz sirijsku vojsku, i pripadnici Hezbollaha i drugih šijitskih milicija pod kontrolom iranske Revolucionarne garde. Assad je i ovaj put, kao i za vrijeme neformalnog razgovora prije intervjua za Večernji list u travnju 2017. godine, izrazio spremnost za dogovor o mogućem povratku hrvatskih stručnjaka na naftna polja u Siriji, ali prije toga treba razgovarati o svim detaljima i uvjetima vezanim za mogući povratak Ine u Siriju.

Komentara 22

DU
Deleted user
13:56 11.07.2022.

Da li su i ta bogata polja u većinskom vlasništvu MOL-a, a manjinska u vlasništvu INA-e? Ako jesu, hrvatska država je u postupku vraćanja i stavljanja u funkciju istih - samo posrednik.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:01 11.07.2022.

Za koga radi Hrvatska? Da li smo se obvezali na vječno ropstvo Mađarskoj koje je detaljno dogovorio Sanader i potvrdio Plenković? Jer ovo s Mađarima traje i širi se sve dublje.

SZ
SZ123
15:04 11.07.2022.

Buahhahaaaa.... Pa jesmo li mi normalni.... Iranci će nama pomoći da kod Asada riješimo polja od Ine kojom upravljaju Mađari.... I to onaj isti Asad kojeg su spasili Rusi kojima smo mi kao članica NATO i EU opalili sankcije.... Fakat imam prevelika očekivanja od ovih novina i novinara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?