Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković o pelješkom mostu:

'Hrvatska će riješiti pitanje staro više od 300 godina. Bilo bi dobro da se ovi grintavci ne sekiraju'

Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu medjima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
27.07.2021.
u 15:33

Ovo je strateško pitanje i svi se oko toga trebamo okupiti, svi su dali doprinos, netko više netko manje, kazao je premijer

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici HDZ-a premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije o aktualnim temama. 

"Sutra je fizičko spajanje Pelješkog mosta, to nije otvaranje već jedan simbolički čin spajanja juga Hrvatske", kazao je premijer.

"Most je visok 55 metara, ako idete u Istanbul vidjet ćete da su njihovi mostovi malo viši. Vidim da ima puno komentara ljudi koji pišu tko je više dao za most. Svi znaju tko je prvi sugerirao izgradnju, to je bio HDZ. Ovo je strateško pitanje i svi se oko toga trebamo okupiti, svi su dali doprinos, netko više netko manje", kazao je.

"Hrvatska će riješiti pitanje staro više od 300 godina, most je prekrasan. Veselim se što ćemo iduće godine moći putovati do Dubrovnika kroz Hrvatsku. Kad bude otvaranje bit će pozvani svi. A sad bi bilo dobro da se ovi grintavci ne sekiraju", dodao je. 

Što se tiče obljetnice Oluje kazao je da tamo neće biti svi članovi Vlade. "Nije to loša poruka, prošle godine je bilo važno kada je Milošević postao potpredsjednik Vlade i ta poruka je bila simbolična", kazao je. 

"Lani smo napravili sve. Bila je to godina gesti, bila je to druga naša Vlada u kojoj je SDSS druga stranka u parlamentarnoj većini", dodao je. Kazao je da će što se tiče mjera sve biti kako treba na obljetnici Oluje.

Komentara 49

LL
lijepa_li si
17:12 27.07.2021.

most je čudesno prekrasan, hrvatska još veličenstvenija, neka neka

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
17:21 27.07.2021.

Samo jako Plenki!

MU
MUNJA5
17:56 27.07.2021.

Ne mislim u ovom životu putovati tim mostom ali se svejedno veselim štp je izgrađen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije