Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA BUDUĆNOST GRAĐEVINSKOG SEKTORA
Povratak na članak

‘Hrvatska bi za obnovu Zagreba mogla dobiti maksimalno 6 posto ukupnih troškova obnove’

Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, ističe da postojeći zakoni ne reguliraju materiju koja bi riješila problematiku novonastale situacije s masovnom obnovom Zagreba nakon potresa. Radi se o zgradama koje su javne, mješovite i privatne.

Komentari 1

TA
Talleyard
16:25 29.06.2020.

U Gunji je kukulele garnitura sa drugaricom sataraš napravilo pljačku države, za 1 m2 roh bau gradnje 1.700 eura, uz to na mjestu ruševnih kuća napravile se nove, a mnoge prazne jer stanovništvo iseljava. Tako i u Zagrebu može se pomoći u nekom postotku koliko je ta građevina ili stan vrijedio prije potresa. a tko nije imao osuguranu nekretninu ili nema novaca neka proda i ide u Slavoniju gdje može dobiti kuću za 1 kunu. Zašto bi mi plaćali da netko živi u Zgrebu a nije u mogućnosti. Uz to brojni stanovi su bili oteti od nekadašnjih vlasnika, pa su ih podobni komunjare dobile badava ili za mizernu siću.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.