Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV 'MODUS OPERANDI'

Hrvatica Rusu otela stan od 250.000 eura: Zbog jednog krivog poteza ostao bez luksuza na obali

Grad Pore? doma?in je skupine B Europskog rukometnog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 14:55

Osumnjičena je prebacila vlasništvo nad stanom na svoje ime te je tako oštetila ruskog državljanina za oko 250.000 eura

Istarska policija izvijestila je o lukavoj prijevari na hrvatskoj obali, gdje je osumnjičena 62-godišnjakinja iskoristila povjerenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, koji ju je ovlastio za prodaju nekretnine, i oštetila ga za oko 250.000 eura. 

"Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja, prijevare i krivotvorenja isprave. Policija je utvrdila kako je 62-godišnjakinja iskoristila povjerenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, kada ju je opunomoćio za prodaju nekretnine. Naime, žena je 11. travnja prošle godine, na temelju te punomoći, na svoje ime prenijela vlasništvo nad stanom, dok je garažu i vrt prodala drugoj osobi. Na taj način oštetila je ruskog državljanina za oko 250.000 eura", piše policija.

Nadalje, osumnjičena je u razdoblju od 24. do 31. svibnja iste godine, nakon što je zaprimila porezno rješenje na promet nekretnina na svoje ime, krivotvorila to rješenje kako bi izbjegla plaćanje poreza. Preko svojih osobnih podataka upisala je podatke ruskog državljanina te je od njega zatražila da plati porez u iznosu od više tisuća eura, što je 64-godišnjak i učinio, ne znajući da je 62-godišnjakinja prenijela njegovu nekretninu na svoje ime.

VEZANI ČLANCI:

S obzirom na sumnju u počinjenje kaznenih djela, protiv osumnjičene se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javlja istarska policija.

VIDEO Halid Bešlić žrtva je internetske prevare: 'Laž. Sve slično bit će prijavljeno'

Komentara 23

JF
Jure_Francetić
16:10 29.02.2024.

Sad je samo pitanje vremena, kada će dotična gospođa pasti kroz prozor prilikom zalijevanja cvijeća ili puštanja zmaja po vjetrovitom danu...

NE
Neretva93
16:13 29.02.2024.

Bez obzira što je on Rus,Srbin,Bugar…, ako je ona ovo radila sa umišljajem i da drugom nanese štetu ona mora odgovarati i vratiti sve kako je bio u početku.Za prevaru se i kod nas (nadam se) krivično odgovara?!

Avatar ZLO
ZLO
17:34 29.02.2024.

A i taj naivac... ko da nezna s kojim lopinama ima posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije