Hrvatica otvorila pekaru u Njemačkoj: Meni je to s 24 godine bilo stresno, ali posao je krenuo
Ja sam u Njemačkoj krenula u poduzetničke vode na najsigurniji i najjednostavniji mogući način. Zamislite da sam sama otvarala svoju pekaru, pa naći prostor, opremu, pekare... Sigurno bi me koštalo 200.000 eura, kaže mlada Hrvatica
Komentari 16
Da ovo je promotivni snimak tvrtke Ihle. To se vidi odmah. Ne znam ih ali znam da u Njemačkoj imaju sve pekare kao i restorani probleme naći radnike i zato mnogi zatvaraju i svoje franchize. Ova stvar je za mlade sasvim ok, posebno za naše koji vole raditi i rade jako puno. Onda solidno i zarade. Ali, gdje danas ne zaradiš puno ako puno radiš? Jasno i oni su imali loše poslove kao čišćenje i briga za stare a čak i u timposlovima možeš dobro zaraditi ako nađeš dobru firmu i danonoćno radiš.
Lijepo za mladu damu ali ovo nije informacija bitna za širu javnost, osim za pokupiti koji klik i dobiti pokoji komentar ili kritiku.
Ovo i pečenje smrznutih proizvoda ti zoveš "pekarom" ?!?
Mogla e to i u Hrvatskoj i zaradivala bi jako dobro...
MadMaxi - Prednosti bake off-a su: svježe pečen kruh u nekoliko minuta, miris i okus svježe pečenog - zajamčena ravnomjernost, bez mjerenja, miješanja i brljanja. Bake off privlači kupce koji zastaju zahvaljujući ugodnoj aromi. Možete prodavati tijekom cijelog dana i uvijek isporučiti istu kvalitetu, jer pečete ono što trebate - bez otpada. Bake off su prethodno fermentirani, neki su također prethodno pečeni i spremni su za pečenje izravno iz zamrzivača. Moguće je brzo pripremiti proizvode uz minimalan rad i obuku. Većinu vaših kupaca vjerojatno nije briga što se kruh ne peče od nule – sve dok je svježe pečenog i dobrog okusa.
Ručno pripremljeni kruh je naravno najbolji. A Njemci to itekako cijene. Naš kruh je dobar ali Njemci imaju stvarno najbolji kruh na svijetu. I u vezi tradicije i raznolikosti i kvalitete
Pozdrav pekarka, vjerujem da ćeš uspjeti, jer koliko vidim, upravo radiš ono što Nijemci vole: industrijski pripremljeno pecivo koje samo zagriješ i dopečeš. Kada se vratiš u Hrvatsku, posjeti pekaru kod šiptara i uživaj u ručno pripremljenom pecivu, baš kao što ja uživam kod svog pekara u Botincu.
Bosna
Lako je tamo otvoriti pekaru kada nemate HDZ-a!
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Promotivni članak za sve naivce. Slučajno znam tvrtku Ihle: to je ono što se na njemačkom zove "Halsabschneider". Ovakvi naivci uzimaju franšizu ali nije istina da ti daju prodavaonicu. Nju moraš sam pronaći i opremiti. Oni ti daju samo reklamni materijal i opskrbljuju te svojim smrznutim proizvodima koje ti onda odmrzneš i ispečeš do kraja. Jedina "kreativnost" koju sam imaš je rađenje sendviča. Ova je očito preuzela dućan od nekoga tko je odustao jer mu se ne isplati. To što ona prodaje pod "pekara" i "pekarske proizvode" na razini je kruha i peciva kod Lidla i sa pravim zanatom nema nikakve veze. Čak i da joj na kraju mjeseca i ostane 3000 eura, ona mora dnevno raditi 15-16 sati. Pa tko voli nek izvoli...