Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirena Bagur

Hrvatica iz Bostona: Svi smo dobro, nitko nije ozlijeđen

Boston eksplozija, Bostonski maraton (1)
Reuters/PIXSELL
16.04.2013.
u 21:14

Situacija u Bostonu je tužna, ali nema panike, humanost se osjeća na svakom koraku, od onih koji su dragovoljno dali krv do drugih koji su udomili maratonce i skrbe o ozlijeđenima, kaže Mirena Bagur

– Bio je to tužan dan za Boston i Ameriku. Nisam bila u gradu, ali sam sve pratila preko CNN-a i prvih četrdesetak minuta su prikazivali stalno iste snimke na kojima sve skupa nije izgledalo strašno, neki dim, nije se znalo da li je bomba ili nešto zapaljeno. Onda su preko Facebooka i elektronske pošte počele stizati informacije od poznatih i nepoznatih ljudi, pitali su jedni druge da li su dobro, živi, neozlijeđeni, na sigurnome. Tada sam shvatila da se dogodio bombaški napad kakav Boston nije doživio. Maraton je dan kad se ljudi okupljaju s obitelji i prijateljima, većina ima slobodan dan, ne rade i netko je jako zločest, netko tko mrzi ljude isplanirao postaviti eksplozivne naprave na taj bostonski blagdan a to znači da je namjera bila teroristička.

Tim je riječima Mirena Bagur, poslovna žena iz Hrvatske koja radi i živi u Bostonu gdje uz konzultantski posao vrši i dužnost Predsjednice hrvatsko-američke udruge \"New England prijatelji Hrvatske\" za Večernji list komentirala bombaški napad. Bagur koja živi desetak godina u Bostonu naglašava da je oduševljava humanost američkih građana, njihovo zajedništvo i spremnost da pomažu jedni drugima.

– Situacija u Bostonu je tužna, ali nema panike, humanost se osjeća na svakom koraku, od onih koji su dragovoljno dali krv do drugih koji su udomili maratonce i skrbe o ozlijeđenima. Nemamo informacija da su na maratonu sudjelovali građani Hrvatske ali čula sam da je bilo nekoliko američkih državljana hrvatskog podrijetla. Mi iz hrvatske udruge koji brojimo gotovo 400 članova jedni drugima smo slali poruke i informacije, svi smo dobro i nitko nije ozlijeđen. Nestrpljivo očekujemo službene izvještaje o motivu i počinitelju teškog zločina – poručila je Mirena Bagur.

>> Sve o terorističkom napadu u Bostonu pročitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije