Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Hrvatica iz Bejruta o eksploziji: 'Kao da je došao sudnji dan, nijedna bolnica nije htjela primiti moju mamu'

Ogorčena je i na hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova, odnosno na hrvatskog veleposlanika u Kairu Tomislava Bošnjaka i na hrvatskog počasnog konzula u Libanonu Cheikha Badiha Hobeichea, koji za njih nisu ni pitali
07. kolovoza 2020. u 12:04 6 komentara 12081 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/15

"To je bilo kao da je došao sudnji dan. Prestrašna eksplozija. Sve se počelo oko nas rušiti, a dim se digao kao da je atomska bomba bačena", kazala je za Večernji list Hrvatica Lara Hojajban koja živi u kvartu Asharafiye, udaljenom nekoliko kilometara zračne linije od mjesta eksplozije. 

Bejrut Građani krive vlasti Strašne slike Bejruta: Bijesni građani sukobili se s vojskom. Tuga i očaj u razrušenom gradu

"Kako sam se zatekla na ulici, prizor je bio strašan. Ljudi su ležali na ulici u krvi, neki su potražili zaklon pa su po njima padali dijelovi zidova... strašno... vidiš samo dijelove tijela ispod ruševina i ne znaš jesu li živi ili mrtvi. Počela sam ranjene uvlačiti u svoj automobil i voziti ih u bolnicu. Tada mi je zazvonio telefon i tata me zvao. Rekao je kako je naš stan uništen, a moja mama Jagoda ranjena. Ranjenike sam uspjela prebaciti u bolnicu i vratila se brzo po svoju mamu", govori Lara koja je još uvijek u šoku i pod dojmom.

"Nijedna bolnica nije htjela primiti moju mamu jer su sve bile pune. Morali smo ići više od 50 kilometara izvan Bejruta u neku ambulantu u kojoj nije radilo ništa... Na svu sreću moja mama nije bilo teže ozlijeđena pa su joj u toj ambulanti uspjeli sanirati ozljede koje je zadobila od ulaznih vrata koja su je pogodila nakon što ih je eksplozija izbila iz štoka", govori Lara koja je toliko ogorčena na libanonsku vladu koju smatra najvećim krivcem za tragediju koja je snašla Bejrut. Ogorčena je i na hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, odnosno na hrvatskog veleposlanika u Kairu Tomislava Bošnjaka i na hrvatskog počasnog konzula u Libanonu Cheikha Badiha Hobeichea, koji za njih nisu ni pitali.

GALERIJA Eksplozija u Bejrutu

1 / 10

"Gotovo svi strani veleposlanici zvali su svoje građane i nudili pomoć, a nas nitko nije ni zvao ni pitao ništa, niti veleposlanik Tomislav Bošnjak niti počasni konzul Cheikh Badiha Hobeiche, unatoč tome što su imali sve naše podatke i kontakte", ogorčena je Lara koja zahvaljuje hrvatskoj Vladi na pomoći koju je uputila Libanonu. 

"Ne znam kako će se sve ovo završiti, ali ono što sa sigurnošću mogu reći jest da je Libanon snašla velika tragedija i pitanje je hoće li se Libanon ikada oporaviti", naglasila je Lara.

VIDEO Snažna eksplozija u Bejrutu

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • Content:

    "...Gotovo svi strani veleposlanici zvali su svoje građane i nudili pomoć, a nas nitko nije ni zvao ni pitao ništa.." - tužaka Lara. Pitam ja Laru odakle joj vrijeme/snaga/volja, usred ekspolozije/rata, "raspitivat" se okolo tko je komu pomogao, da li ... prikaži još! je, nije..? Vidaj rane, Larice..Već će se raspitati za tebe, pomalo.

  • jorgen:

    Ispravak sugestivnog naslova: nije istina da nisu HTJELI nego nisu MOGLI primiti gospođu. Velika razlika kojom se sugerira namjera.

  • smartornot:

    politički i geostrateški gledano bolje tu nego u Sueskom kanalu