Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA ANKETA Nakon potpisivanja sporazuma HSS-a i HSLS-a

Hrvati žele jaku koaliciju centra

hrv_anketa_tx.jpg
import
17.10.2006.
u 20:28

Ovo je povijesni sporazum kojemu je cilj jačanje političkoga centra i koji uzima u obzir raspoloženje biračkoga tijela. Time jednako tako onemogućujemo bipolariziranje političke scene u Hrvatskoj  izjavila je jučer predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić nakon potpisivanja "Daruvarskog sporazuma" s Josipom Friščićem, čelnikom HSS-a.

Temelj za izbore
 Sporazum bi, navode J. Friščić i Đ. Adlešić, trebao biti temelj izbornoga programa dviju stranaka i svih potencijalnih partnera, a to su u prvom redu regionalne stranke, tvrde.  Prema najnovijim istraživanjima, ova koalicija centra ima veliku potporu birača. To jasno pokazuju IRI-jeva najnovija istraživanja  kaže Đurđa Adlešić.

 Dodaje da je zadovoljna i rezultatima telefonske ankete Večernjega lista po kojoj čak 46 posto ispitanika smatra da Hrvatskoj treba jaka koalicija centra, dok čak njih 28 posto podupire koaliciju HSS-a i HSLS-a.  Ovi rezultati ulijevaju optimizam, a HSS i HSLS bit će otvoreni za suradnju i s drugim strankama koje će se, pak, njihovu sporazumu o suradnji moći priključiti samo ako obje budu suglasne. Mi želimo raditi na programima i zakonima od kojih će građani živjeti bolje  kazala je Đ. Adlešić.

O tome kako će se sporazum odraziti na suradnju s HDZ-om i SDP-om, ali i o tome da je najveći gubitnik HNS, s kojim je Friščić već imao neke razgovore, ni čelnica HSLS-a ni čelnik HSS-a nisu željeli podrobnije govoriti.

Neće moći bez njih
 Ostalima se nismo bavili, ali naša bi se suradnja na njih mogla odraziti pozitivno jer bez našega "Trećeg puta" neće biti moguće formirati novu vladu  poručuju Đ. Adlešić i J. Friščić.
 
Računamo na 20 mandata u budućem sazivu Sabora i bez nas ni HDZ ni SDP neće moći ostvariti većinu. No nećemo se opredjeljivati ni lijevo ni desno, nego prema tome tko će od njih podržati naše projekte  zaključuju Đ. Adlešić i J. Friščić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije