Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt u Frankfurtu

Hrvati u Njemačkoj prosvjedovali zbog presuda generalima

prosvjed
VL
14.05.2011.
u 17:59

Organizatori prosvjeda iz Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, željeli su "senzibililizirati i upoznati njemačku javnost s činjenicom da Oluja nije bila udruženi zločinački pothvat".

FRANKFURT - Pod sloganima "Pravda izgubila ravnotežu" i "Recimo -ne- haaškoj nepravdi" , u subotu popodne na glavnom frankfurtskom trgu Römer održan je miran prosvjed na kojem su iseljeni Hrvata iskazali svoje neslaganje sa haaškom presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Na prosvjedu se, po navodima policije, okupilo oko 650 prosvjednika.

Organizatori prosvjeda iz Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, željeli su "senzibililizirati i upoznati njemačku javnost s činjenicom da Oluja nije bila udruženi zločinački pothvat".

Uz Jadranku Cigelj, bivšu zatvorenica u srpskom koncetracijskom logoru Omarska te član uprave

Međunarodne zajednice za ljudska prava (IGFM) u Frankfurtu Nijemca Karla Hafena, na skupu je govorio i dr. Slobodan Lang, poznati humanitarac iz Zagreba.

Dr.Lang je sa frankfurtskog skupa pozvao predsjednika drzave i predsjednicu Vlade da formiraju savjet uglednih pravnika i preuzmu odgovornost za obranu hrvatskih generala u daljnjem postupku.

Komentara 81

A2
Alien 222
21:01 14.05.2011.

Oni prosvjeduju u Njemackoj umjesto da se srame takvih generala ,jer nijedno zlo nije opravdano ..a oni su sigurno u Hagu zato sto su nevini !!! ma dajte !! svi u zatvorima vicu da su nevini !!!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:48 15.05.2011.

Dragi iseljenici u našem Minkenu : Glasajte za HDZ

MM
Mladen Miletić
19:19 14.05.2011.

\"senzibililizirati i upoznati njemačku javnost koju to uopče niti najjjjmanje ne interesira s činjenicom da Oluja nije bila udruženi zločinački pothvat\". Nego , šta ? kako znamo Hag tj . svjet zakon i presuda govore savim nešto drugo. Kako moguogu obični ljudi bolje suditi nego visoko plačeni svjetski eksperti i internacionalno priznati suci i pravosuđe. Recimo da je raja u pravu a suci mulci, nile li to isti slučaj i kada narod gleda na lopovsku bjednu politiku vrha . Po tome i tu je narod u pravu i zna bolje i točnije od svij koji su u vrhu bilo suda bilo Vlade HDZ-a !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije