Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Hrvati su u NDH slobodni?! Vaši prijatelji fašisti smiju se vašoj samostalnosti i slobodi. Kako su vam mogli saveznici Talijani uzeti Dalmaciju'

25.05.2024. u 08:44

Sramotan čin veleizdaje hrvatskog naroda ima samo jedan kontekst

Komentara 12

LI
Limun
08:57 25.05.2024.

Veleizdaja se dogodila 1918e i 1945e, kada su domaći izdajnici našu Hrvatska nasilu ugurali u jugoslavensku tvorevinu "bratstva i jedinstva" sa primitivnim prekodrinskim balkanskim plemenima. 

PA
PavelHršak
11:09 25.05.2024.

Sva sreća, da osim tamo nekakvog povjesničara imamo "komentatore-sveznadare". Svesrdno ih molim, da neznalicama poput mene objasne što si zamišljaju kako se mogla i morala rasplesti politička situacija po završetku kako Prvog tako Drugog svjetskog rata u našim krajevima. Iz mojeg oskudnog poznavanja povijesti mi se čini, da je Hrvatska u oba slučaja bila na poraženoj strani. U prvom slučaju bilo je to logična posljedica stoljetnog pripadanja Habsburškoj monarhiji, ali u drugom ... da li je to bio 4-godišnji režim prethodno politički beznačajnih sluga nametnut nacističkim gospodarima ili izabran voljom hrvatskog naroda? Koja politička snaga je mogla Hrvatsku izbaviti tog sramotnog nasljeđa? S ishodom ne moramo biti sretni, ali ... shvatimo, da izbora nije bilo.

ST
stomiovotreba
16:50 29.05.2024.

Istina često boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije