Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza radnog zakonodavstva
Povratak na članak

Hrvati sretni kad rade, Francuzi žele što manje

Sindikati u Francuskoj ne propuštaju priliku na ulici izraziti svoje mišljenje o svakom udaru na prava tamošnjih radnika

Komentari 12

TM
trade_mark
13:25 05.05.2016.

koji su to hrvati? ovi iz sabora?

VL
DI
dirižabl
13:20 05.05.2016.

Paradoks je da olakšavanje otpuštanja poslodavcima diže stopu zaposlenosti....ali ajde ti to objasni kmerima i proleterima iz sindikata

VL
JA
jasnaherc777
14:32 05.05.2016.

Vidi molim te i sad Mrsič ima šta reč svaki dan je po memijima i saziva koferenciju za Novinare da bi blatio po HDZ-e a on je taj koji se zalagao za više radni sati u tjednu i produžetak penzijskog pa tko je ovde lud.

VL
SU
suncesmokvemaslina
17:50 05.05.2016.

što mislite zasto je Mirando uspio bez vike omogućiti radni tjedan dulji od 40 sati, olakšati otpuštanje i urediti rad na određeno vrijeme tako da praktički može trajati neodređeno i ostalo....eh zato što su njegovi aktivisti, oni isti koji danas za ništa viču...

VL
ZI
zimerman
18:49 05.05.2016.

Sve je manje pravi Francuza, zalosno ali istinito ,Francuska je preplavljena Arapima I Afrikancima koji nemaju rade navike a sa druge strane imaju izlazite sposobnosti iskoristavanja drzave ,kada uz sve to dodamo politicku ljevicu koja redovito stiti ovaj sljam ,ljam , dobijamo rezultate da se stalo strajkuje .

VL
DU
Deleted user
23:33 05.05.2016.

Produljenje staza do mirovine bi trebalo biti povezano s postepenim skracivanjem radnog vremena - npr. za svakih 10 godina staza, barem pola sata krace dnevno radno vrijeme. Radna sposobnost pada sa staroscu i iluzija je da ce starija populacija (uu prosjeku) moci jednako raditi kao i mladja, pogotovo kod tezih zanimanja. Pa i mogucnost duljeg godisnjeg odmora koja se veze uz zahtjevnost radnog mjesta ne postoji bez veze. Vjerojatnije je da ce stariji radnici veci dio vremena ionako biti po bolovanjima i mozda bi uz krace radno vrijeme mogli ostati zdraviji. Druga stvar je da vecina ljudi nakon nekog vremena vise nema mogucnost napredovati (ako uopce i ima), te bi skracivanje radnog vemena mogla biti neka vrsta kompenzacije te bi placa svejedno mogla ostati ista. Time bi se barem djelomicno teret mirovinske reforme mogao raspodijeliti i na poslodavce.

VL
ŠU
Šumadinac
13:26 22.05.2016.

Četnici su krivi... :D Šalu na stranu, u robovlasništvo smo uleteli koljući se među sobom, a neko debele pare mažnjava i tu i ovde, tuga.

VL
MA
Marko1337
16:21 05.05.2016.

Neke stvari su lako objanšnjive, kada se zna da hrvatski radnik, a naročito državni službenik ne rade efektivno ni 2 sata dnevno.

VL
Avatar Keep_calm
Keep_calm
18:06 05.05.2016.

Hrvati sretni kad rade...? Otkud onda toliko radno neaktivnog stanovništva? Možda su Hrvati najsretniji kad ne rade, ali se vole praviti da "traže" posao?!

VL
BO
Bogdanovic
16:02 05.05.2016.

Moram vam nesto reci nevezano za clanak. Gledam ja sad tv program za HRT1, i ice sad emisija o stradalim Zidovima i sunarodjnacima tokom Holokausta. Znate pod koju rubriku je to DRZAVNA TELEVIZIJA stavila ? Pod zabava ! Bravo Hrvati,i, jos jednom ste pokazali ko ste i sta ste.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.