Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurobarometar

Evo što Hrvati traže od Europske unije

EU
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.09.2018.
u 20:27

Po pitanju zaštite vanjskih granica, zadovoljstvo hrvatskih građana poraslo je sa 37 na 53 posto

Europljani očekuju više djelovanja Europske unije u nizu područja, prije svega glede terorizma, nezaposlenosti i zaštite okoliša, a u Hrvatskoj raste broj građana koji djelovanje Unije u zaštiti vanjskih granica i borbi protiv terorizma ocjenjuju dostatnim, pokazali su rezultati istraživanja Eurobarometra objavljeni u utorak.

Na pitanje treba li Europska unija djelovati više ili manje u 15 različitih političkih područja, od gospodarske politike do migracija i ravnopravnosti spolova, većina ispitanih odgovorila je da želi više djelovanja na europskoj razini. Borba protiv terorizma, nezaposlenosti i za zaštitu okoliša tri su područja u pitanju kojih se najmanje tri četvrtine ispitanika slaže da je potrebna intervencija na razini EU.U Hrvatskoj je sve više ispitanika koji se slažu da je djelovanje na razini EU dostatno, naročito u područjima zaštite vanjskih granica i borbe protiv terorizma.

U odnosu na razdoblje prije dvije godine, broj hrvatskih građana zadovoljnih djelovanjem EU u zaštiti vanjskih granica porastao je s 37 posto na 53 posto. Hrvatski građani ipak više djelovanja očekuju u borbi protiv nezaposlenosti, poreznih prijevara, te zdravlja i socijalne sigurnosti.

Komentara 7

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:58 19.09.2018.

ja jedino što očekujem od eu da se što prije raspadne...

BE
beitsche
21:08 19.09.2018.

Novine su postale mjesto gdje mnogi lijece komplekse.politicari estrada ..uzas...pa ko bi normalan sutra otisao na kiosk

ZE
Zeus609
04:04 20.09.2018.

Hahahahaha kakva retorika... :) očekuju... Neka samo očekuju... :) djed božićnjak je stvaran za odrasle kao i dar za djecu... :) treba vjerovat... Samo vjerovat... To je i više nego dovoljno! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije