Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica uprave ine
Povratak na članak

Hrvati MOL-u: Tražimo da se odluke u Ini donose konsenzusom

Sjednica je sazvana temeljem zahtjeva hrvatskih članova Uprave za izmjenama upravljačkog sustava u kompaniji kojeg već dugo smatraju nelegalnim.

Komentari 22

TO
tom
18:30 25.09.2012.

ina je hrvatska kompanija i mora poslovati u skladu s hrvatskim zakonima i propisima. čudno je da je vladi trebalo 9 mjeseci da se tamo uvede red! ili se čekao kraj suđenja u kaposvaru?!

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:31 25.09.2012.

Inu ste prodali ispod cijene da bi pokrpali proračunsku rupu, sad je red da preuzmete odgovornost za svoje neodgovorne postupke! Naša vlada je smiješna, ne mogu oni ništa Molu i Mađarima koji imaju 49% i mogu raditi sa svojim novcem što žele, a to i rade. Smiješno je očekivati da će netko kupiti udio u nekoj tvrtci pa da mu onda netko drugi zapovijeda što će s tim udjelom i zaradom raditi. Ina je izgubljena stvar, s njoj je gotovo!

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:33 25.09.2012.

Ovo bi trebala biti pouka našoj nesposobnoj vladi, koja bojim se ne će ni iz ovog slučaja ništa naučiti, da ne daje autoceste u koncesiju i da odustane od prodaje (što je jednako izdaji hrvatskih interesa) CO- a i HPB-a!

VL
VE
velika
18:39 25.09.2012.

hm, hajde nek neko pogleda račun dobiti i gubitka prije i poslje Mađara, vidi se ogromna razlika u troškovima ...tj Mađari su uveli značajne uštede...e to lopovima u Ini ne odogovara... druga stvar je što Mađari ne poštuju dogovor o investicijama to im i ja zamjeram... a ta žalopojka da se o svemu odlučuje u Budimšpešti ..pa meni je to normalno ... tako se postiže maksimalna učinkovitost i povećanje dobiti dioničirama ...od kojih je jako velik još uvijek dioničar i hrvatska država...ja ne razumijem u čemu je problem

VL
FA
Fantom47
19:00 25.09.2012.

A koga to drug Čačić pokušava lagati? Linić je prvi prodao, a Sanader je drugi prodao? A sad je >INA državni interes.

VL
DM
dominator_milanovic
19:42 25.09.2012.

pada cacic.

VL
SS
sseka
20:06 25.09.2012.

nije mi jasno zašto kršite zakon i ovog nesposobnog tipa titulirate s "prvi potpredsjednik vlade"?! takva funkcija ni po kojem hrvatskom zakonu ne postoji! osim toga, aktualni rejting čačićeve stranke je takav da bi za njega najbolje bilo da nestane iz hrvatske vlade, jer jednostavno osim najuže rodbine i uhlijebljenih stranačkih poltrona - nikoga ne predstavlja. građani ga jednostavno više ne žele vidjeti u vladi!

VL
MA
maja007
20:14 25.09.2012.

podržavam Mađare, imaju pravo, kupili su, večinski su vlasnici a što bi ovi papani sad htjeli, Linić je prvi prodao ispod cijene jer onda je dobru proviziju dobio , što se jeftinije proda hrvatsko blago to pojedinci dobijaju veću proviziju,, i sad bi lopovi i muljatori to htjeli nazad, na goli otok s ovom dvojicom kretena

VL
IB
iva.begovic
21:17 25.09.2012.

Ovi naši političari samo izmišljaju razloge i načine da ih se korumpira. Odkada MOL upravlja Inom, ta je kompanija procvjetala. A oni bi ucjenjivali, da kao u prošla vremena, dobiju svoj dio ispod žita. Ova trojica marioneta iz Upravnog odboraa koji su predstavnici naše Vlade, vežu konja gdje im gazda kaže. A realno tko zna što misle. Propast INE započela je upravo utjecajem Linića i HNSa i meni je smiješno kada oni misle da to građani mogu zaboraviti.

VL
TO
Toni50
21:51 25.09.2012.

Ova politička igra i gluma tobožnje afera je jasna o čemu se radi koji je cilj i uloga toga .. Da je to istina več bi USKOK uskočio i sredio stvar da se radi i malo nešto protuzakonito to jee svima pre jasno ... Zato se upotrebljavaju drugi igrači koji dižu graju i novinari da bi se stvarala samo tobožnja afera... Narvno da mnogi naivni podvedeni režiranim aferama nasijedaju . Da bi se dobio pritisak i alibi za krivicu Dr. Sanadera i ovim potezom igrom "dokazalo" njegovo mito od 10 miliona jel je izdao hrvatsku i poklonio Mađarima INU i dao im upravljanje za debelo mito ... Još jedna politička igra i "dokaz narodu javnosti za njegovu krivicu . Nitko od bjednika i ne pomišlja da su odvjetnici ugovore pisali i da usmeni dogovori su nula koma ništa u posovima ovakovih razmijera i da je sve dokumentirano, i jasna su pravila igre. Ako netko to ne poštiva netreba plakati ima sud , za to .!

VL
DU
Deleted user
22:06 25.09.2012.

Zaista je stravično kako naša vlada nit ne pokušava utjecati na ovu situaciju i ne stavi INAu na bilo koji način pod nacionalnu šapu! I u pravu su bili oni koji su prognozirali da će nam se krvi napiti i ogoliti nas do kostura, u ovom prijelaznom, predunijskom vremenu! Slovenci, Mađari, Talijani, pa čak i Srbi i Bosanci...gdje je kraj?

VL
AY
amsterdam yoca
23:14 25.09.2012.

Evomene opet, pozdrav svima!

VL
DU
Deleted user
23:57 25.09.2012.

Bio bi zanimljiv jedan pogled unazad, i vidjeti koji su to ekonomski, politički i medijski gurui zagovarali gubitak strateške energetske tvrtke – za naše dobro!? I koji nešto slično savjetuju za budućnost.

VL
OB
-obrisani-
07:03 26.09.2012.

Ako su Mađari kupili pravo na apsolutnu vlast onda ne vidim razlog za pobunu! Ako ovim pobunjenicima ne paše neka si nađu drugi posao!" Sve je po zakonu!

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
07:34 26.09.2012.

Toni50 Slažem se sa većinom što govoriš, ali po meni sto se tiče USKOK-a i Vlade čeka se bolja poziciija, a to je eventualna krivica Sanadera i ulazak u EU. Tko je za sve to kriv što se INA poklonlla Mol-u. Najprije SDP, a onda HDZ. Zato pitam pravno što u slučaju ako Sanader bude proglašen krivim. Da li se poništava drugi privatizacijski krug, ili nešto drugo. Što onda u tom slučaju miože EU, ne Hrvataska, već EU u kojoj je leglo kriminala.

VL
TE
Testera
07:51 26.09.2012.

Ne znam šta im nije jasno. Tri je više od dva. Poslije je.... nema kajanja. Prodali smo sve a ostalo pokrali i sad smo jadni u čudu.

VL
M3
Miške 3
08:02 26.09.2012.

To si tražite od Ive Sanadera, a ne od Mađara. Mađari kupili- Ivo prodao za mito. Na sudu ništa ne dokazivo i Ivo - slobodan, a voljena mu Hrvatska nema INU. A on bogat i "pošten".

VL
Avatar kravata
kravata
08:06 26.09.2012.

P.P. Čačić se pristojno ponaša kad se radi o MOL-u

VL
MA
maraton
08:15 26.09.2012.

Ne kupovati na Ina-nim crpkama i Mađari će sami otići jer nisu ni poželjini u Hrvatskoj već par stoljeća.

VL
MA
maxell
08:25 26.09.2012.

U cemu je problem; Samo gubite dragocjeno vrijeme i dpzvoljavate Madarima da od Vas i drzave prave idiote. Fakticki imate sve u svojim rukama na raspolaganju, a da ne pricamo o visoko kvalificiranom osobama bez posla. Zapocnite NOVU HRVATSKU INDUSTRIJUU NAFTE paralelno i poslovno potisnite ove pokvarene Madare i potisnite ih iz Hrvatske kao sto je dokazano u povjesti da to HRVATI mogu jer su pametniji. Znamo da se obicno na greskama uci ,a i ojaca.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.