Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvati iz veleposlanstva SAD-a žele aute, računala i namještaj

Veleposlanstvo redovno na aukciji nudi rabljene predmete, a namještaj iz rezidencije je najzanimljiviji
24. svibnja 2016. u 22:52 13 komentara 15636 prikaza
ambasada
Foto: usembassy.hr
Pogledajte galeriju 1/6

Ako ti više ne treba – prodaj! Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj tako građanima povremeno nudi cijeli dijapazon rabljenih predmeta na prodaju, od uredskih ormara, računala, opreme za teretanu, preko telefona, perilica rublja, pokvarenih električnih uređaja za dijelove pa do kontejnera – a sada je na aukciju stavljen i automobil Ford Mondeo.

Američko veleposlanstvo takve, “slijepe” aukcije, na kojima ponuđač ne vidi druge ponude, organizira već osam godina i interes je uvijek velik.

– Upravo su automobili, uz računala i namještaj, pogotovo onaj iz rezidencije, najzanimljiviji Hrvatima – kažu nam iz američkog veleposlanstva u Zagrebu.

ambasada | Autor : usembassy.hr Foto: usembassy.hr

Foto: Usembassy.hr

Početna cijena Ford Mondea 2.0TDCI iz 2010. godine koji je prešao 86.000 kilometara iznosi 50.000 kuna. Oni koji žele sudjelovati u aukciji moraju se registrirati na stranicama Veleposlanstva te do sutra predati svoju ponudu. U petak će ponuđači biti pozvani na pregled vozila, a zatim i dati svoju konačnu ponudu.

Vozila se prodaju po načelu viđeno – kupljeno, prema potvrdi Ministarstva vanjskih poslova – Diplomatskog protokola RH i Ministarstva financija – Carinske uprave, bez naplate carine, PDV-a i posebnog poreza.

Jučer, prvog dana aukcije, do 16 je sati za automobil Ford Mondeo licitiralo 12 zainteresiranih kupaca. Aukcija rabljenih predmeta nije ograničena samo na Hrvatsku, već se one redovno provode u američkim veleposlanstvima diljem svijeta.

>> Za vizu za SAD više se ne mora dolaziti na razgovor s konzulom u Zagreb

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar dusko.besenic.3
  dusko.besenic.3:

  Pogledajte naslov ovog članka! Ne piše da službenici veleposlanstva žele, ili trebaju (?), nove aute i ostalo, već piše kako HRVATI iz veleposlanstva...i t.d. U čemu je problem? U stavu ovih novina i portala kako bi Hrvate difamirali radi, kao, ... prikaži još!, rasipništva t.j. kako se Hrvati ne brinu radi stanja u državi, kako smo mi Hrvati, bezćutni i bezobzirni! Hrvati, a ne službenici veleposlanstva!!!

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  Za pismene - Tu se radi o tihoj aukciji (silent auction) i slijepim (blind) ponudama

 • Avatar patriot-2010
  patriot-2010:

  ...nudi cijeli dijapazon rabljenih... Dijapazon, lijepa riječ.