Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvati i Slovenci ručkom na granici potvrdili prijateljstvo

29.12.2008.
u 10:17

Dok se hrvatski i slovenski političari već danima prepucavaju pokušavajući riješiti nagomilane probleme između dvije zemlje, čini se da običnim ljudima dogovori idu puno bolje. Dvadesetak najaktivnijih članova skupine slovensko-hrvatskog prijateljstva na Facebooku susrelo se jučer na zajedničkom ručku te političarima i javnosti poslalo poruku mira i prijateljstva.

Susret na granici
Hrvati i Slovenci, članovi prijateljskih grupa na Facebooku, sastali su se u restoranu Kalin u slovenskom Obrežju koji je poznat po tome što kroz njegovu sredinu prolazi državna granica Slovenije i Hrvatske.

Facebook: 'Hrvati i Slovenci su prijatelji, tko šljivi političare!'

Inicijator druženja bio je Varaždinac Viliam Hainz koji je sa svojom djevojkom, Slovenkom Janom Strel, osnovao grupu slovensko-hrvatskog prijateljstva na Facebooku. Iako na Facebooku ima više grupa koje zagovaraju prijateljstvo Hrvata i Slovenaca, Hainz je za slovenski "Žurnal" izjavio da je njegova grupa bila prva i da je osnovana još u travnju.

Nove aktivnosti već nakon Nove godine
Viliam Hainz i Jana Strel planiraju već sredinom siječnja organizirati novo druženje Hrvata i Slovenaca, a u planu su i neke veće akcije u koje planiraju uključiti državne institucije i nevladine organizacije.

Više od 15.000 članova Facebooka podržava prijateljstvo Hrvata i Slovenaca, a iako je to višestruko manje od onih koji zagovaraju bojkote, prkos pa čak i mržnju, činjenica je da se broj članova na "prijateljskim grupama" svakoga dana povećava.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije