Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željana Zovko:
Povratak na članak

'Hrvati bi nestali kao politički faktor u BiH da Hrvatska nije u EU-u'

U sadašnjem sazivu Europskog parlamenta Zovko je bila zamjenska članica u Odboru vanjske poslove i članica Izaslanstva za odnose s BiH, te ocjenjuje kako su "hrvatski zastupnici značajno utjecali na politiku Europske unije prema BiH" i da su svojim djelovanjem "uvelike ojačali položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini"

Komentari 10

Avatar nisam_robot
nisam_robot
07:58 09.04.2019.

Malo se o njoj pise u nasim medijama ali mi ostavlja dojam da je jako strucna i inteligentna. To je jedno cudo da u nas samo zene politicarke ostavljaju dojam da sposobno brane interese hrvatskoga naroda. Bravo Zeljana Zovko!

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:29 09.04.2019.

Nažalost sve rečeno o BiH je istina. To je borba za goli opstanak, a članstvo u EU je ključan faktor. Prije ili kasnije bošnjaci će morati odbaciti majorizaciju, jer drugačije nema niti BiH.

VL
MM
Marko_Maras
11:03 09.04.2019.

U odnosima Hrvatska-Bosna najvažnije je ovo: Bosna je za Hrvatsku rezervoar za obnovu stanovništva. U Hrvatskoj je najviše obitelji s jednim djetetom, zatim 2, pa 3. U Bosni je obratno: 3-2-1. Tako je uvijek i bilo - naime, 3/4 današnjeg hrvatskog stanovništva došlo je iz Bosne u zadnjih 300 godina. Ekipa u Hrvatskoj se buni što im dolaze Hercegovci, a da nema njih, izumrli bismo već prije tri stoljeća. Bošnjaci vjerojatno dolaze još i više, ali do sada su se tako dobro asimilirali da se to uopće ne primjećuje. Za nas je najvažnije da asimilacija Bošnjaka u Hrvatskoj ostane dobra kakva je i do sada bila, a po mogućnosti i bolja.

VL
MO
moškov
07:30 09.04.2019.

Zeljana hrvati su nestali u bosni ...a ima ih nesto u hercegovini...bez teritorija u bih bez svog entiteta NEMA HRVATA...

VL
AV
avim
09:09 09.04.2019.

Zovko,pusti Ti Hrvatsku i vodi politiku tamo gdje si rođena i gdje živiš.Ti si BiH državljanka a mi imamo i svojih briga i bez vas koji nas legalno pljačkate

VL
Avatar IgorBr
IgorBr
07:34 09.04.2019.

Ova Željana kao da je nogometašica, takvih transfera malo ima. S mjesta veleposlanika jedne države na zastupnika druge države u Europskom parlamentu.

VL
PR
prezimenko
08:41 09.04.2019.

upravo najveći krivac za nestanak hrvata i njegovog identiteta ste vi i slični.Umjesto da se borite u svijetu i prikažate nepravde prema hrvatima,vi kujete urote sa srbima da bi se bih rasčlanila.Upravo zato hrvati bježe iz bih,jer nema koga da uredi odnose,a i puno im je lakše drugdje,jer su uvijek prvi izigravajući žrtvu.

VL
AE
a e
09:40 09.04.2019.

Meni se nekako cini da Hrvati iz Hrvatske postaju gradjani drugog reda

VL
AV
avim
09:12 09.04.2019.

U BiH nema hrvata i nije nikada niti bio,ima Bosanskih katolika koji se nazivaju Hrvatima jer ne mogu dobiti Hercegovac državljanstvo ,a na taj način pljačkaju ovaj Narod i moju Državu a ovi iz Vlasti su to izmislili da bi dobili sa 3 glasa Vlast i to dobrano plaćaju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.