Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvat za deset dana Jadrana mora raditi 86, Nijemac 30 dana

Naslovnica 7.7.2017.
07.07.2017.
u 00:20

Koliko ste novca pripremili za ljetovanje? Moglo bi vam zatrebati više nego ikad prije!

Koliko ste novca pripremili za ljetovanje? Moglo bi vam zatrebati više nego ikad prije! 

“Tjednima već guglam, tražim apartman za troje. Ono što sam lani u špici uspijevala naći za 65 eura, sada je bar 20 eura skuplje. Nerijetko po danu prelazi i 90 eura! A ne tražim ni prvi red do mora, ni najrazvikanija jadranska ljetovališta”, tuži se Zagrepčanka D. M. 

Oni pak koji su već na moru naveliko se sudaraju i s “morskim” cijenama kave, piva, pizze, pa i običnog bureka ili porcije srdela. “Sestra i ja smo u Rovinju na uličnom štandu uzele dvije porcije ribica. Račun 140 kuna! Stvarno mi se čini puno”, iznenadila se M. L. iz Kumrovca. Što bi tek rekla gošća koja je u Hvaru večerala ribu list i platila 900 kuna?! Znala je da ulazi u fini restoran, ali, kaže, ipak će dugo pamtiti taj “papreni” hvarski list. 

Uspomenu s dvije nule s mora nosi i gost koji je za višesatno parkiranje u drugoj parkirališnoj zoni u Dubrovniku platio 800 kuna. Nakon toga mu, kaže, nije prijao ni burek, mali, u obliku puža, koji u Zagrebu plaća sedam, a na Stradunu je morao izbrojiti – 16 kuna.

Najgore je koliko za taj užitak moramo raditi. Za deset dana u hotelu sa Skromne dvije zvjezdice Hrvat s prosječnom plaćom mora raditi punih 28 dana, a za luksuz od tri zvjezdice čak 86 dana. Nijemcu će pak za trošak istog takvog ljetovanja na Jadranu biti dovoljno deset, odnosno 30 dana.

>>Cijeli tekst čitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Trump za LNG na Krku: ‘Vaše zemlje više nikada neće biti ovisne o Rusiji’

>>S. Tomašević: Poticaj iz Varšave pokrenut će ulaganja u infrastrukturu

>>S plaćom od 14 milijuna eura, Bojan Bogdanović zarađuje bolje i od Modrića

>>Nova Dinastija: Lindu Evans mijenja Nathalie Kelley, Blekea glumi Grant Show

>>Autoindustrija prelazi na struju, znači li to da Europa pokapa dizel

>>Paket Večernji list + Enigmatika za 12 kuna

Komentara 30

SV
stjepan v.
00:51 07.07.2017.

neprestano pisete negativno o HRvatskoj, za koga vi radite?

SV
stjepan v.
00:49 07.07.2017.

zaboravili ste koliko SUMAdinac mora raditi?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:03 06.07.2017.

Krasan podatak, sa ovom informacijom hrvatska javnost do sad nije bila upoznata, dajte izračunajte koliko sati rada treba jednom njemcu a koliko prosječnom hrvatu za kupit novog mercedesa, bilo koji model nebitno, ak je ikak moguća usporedba sa zemljama trećegeg svijeta čist ono da nam malo podignete samopouzdanje, ono kak ti pozitivna klima u društvu ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije