Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA MOŽE VOZITI AUSTRIJOM

Hrvat za 800 eura kupio krivotvorene dokumente: Imali su njegove fotografije, ali drugo ime

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/3
27.03.2023.
u 14:57

Kako propisuje Kazneni zakon, kaznom zatvora do tri godine kaznit će se onaj tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu

Kako bi se mogao voziti Austrijom, gdje mu je na snazi zabrana, 54-godišnjak je za 800 eura kupio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu na ime druge osobe u koje su umetnute njegove fotografije, no otkriven je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac. Iz brodsko-posavske policije u ponedjeljak su naveli kako su su granični policajci tijekom vikenda kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu.

Otvorena je istraga kojom je utvrđeno da je osumnjičeni prije desetak mjeseci za 800 eura kupio krivotvorene spomenute dokumente koji su izdani na ime i prezime druge osobe, no u njih je umetnuta njegova fotografija. Otkriveno je i da je te krivotvorene dokumente kupio kako bi se njima koristio u Austriji, gdje je protiv njega na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava. Kako propisuje Kazneni zakon, kaznom zatvora do tri godine kaznit će se onaj tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu.

VIDEO Nesreća u Vukovaru: Udarila dijete, ostavila ga ležati na cesti i pobjegla, uhitili su je u Borovu

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
15:30 27.03.2023.

I ovaj se čudi kako krivotvoreni a pošteno sam ih platio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije