Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije zaražen

Hrvat s kruzera vraća se kući. Objavljeno kojom rutom stiže

Kruzer Diamond Princess
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
21.02.2020.
u 15:31

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova potvrdili su da se repatrijacija hrvatskog državljanina odvijati tijekom sutrašnjeg dana

Hrvatski državljanin s kruzera Diamond Princess, gdje je gotovo 600 ljudi zaraženo koronavirusom zbog čega je usidren pored Yokohame, danas kreće prema Hrvatskoj

Kako doznajemo, on će s ostalim putnicima iz EU koji nisu zaraženi koronavirusom biti prebačen talijanskim zrakoplovom u Berlin. Potom će ga do Ljubljane prevesti zrakoplov koji u Njemačku šalje slovenska vlada za svoje državljane, da bi zadnju dionicu puta, do Hrvatske, trebao proći u vozilu hitne pomoći koje šalje Hrvatska.  

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova potvrdili su da se repatrijacija hrvatskog državljanina odvijati tijekom sutrašnjeg dana.

-  RH u Tokiju, Rimu, Berlinu i Ljubljani, s Upravom za konzularne poslove MVEP-a poduzimali su sve aktivnosti kako bi hrvatski državljanin, koji je zatražio pomoć pri repatrijaciji, bio što prije prevezen s kruzera Diamond Princess“ u Hrvatsku. Uz brzu koordinaciju s europskim partnerima, osigurana je repatrijacija tijekom sutrašnjeg dana - vodeći računa primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskog državljanina - kažu iz MVEP-a.

Na kruzeru je još petero Hrvata, članova posade. Veleposlanstvo RH u Tokiju nastavlja pružati svu konzularnu pomoć i potporu ostalim hrvatskim državljanima kako na kruzeru Diamond Princess, tako i diljem Japana. Sa Zrinjevca  izražavaju  zahvalnost japanskim, talijanskim, njemačkim i slovenskim vlastima, na organizaciji povratka hrvatskog državljanina.  

Video: Virus u Kini

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije