Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvali nevjericu

Hrvat provalio u kuću u Austriji, vlasnik mu mora platiti 2100 eura

Provalnik
Foto: Getty Images
14.12.2019.
u 12:30

Vlasnik se pozivao na samoobranu, no nije mu pomoglo. Hrvatu, koji je osuđen na 40 mjeseci zatvora, dodijeljena je odšteta za pretrpljenu bol i patnju

Dvojica pljačkaša izazvali su nevjericu u Austriji. Naime, 66-godišnji muškarac čiju su kuću pokušali opljačkati osuđen je na osam mjeseci zatvora uvjetno i novčanu kaznu od 3600 eura jer je upucao jednog od njih - 46-godišnjeg Hrvata, piše Fenix.

Provala se dogodila 18. veljače ove godine. Vlasnik kuće, koji je bio sam u domu kad su ga iznenadili provalnici, uzeo je neregistrirani pištolj i pucao prema provalnicima, koji su počeli bježati. Ranjeni Hrvat zbog ozljede nije mogao pobjeći, a drugi pljačkaš ga je ostavio i zbrisao.

Vlasnik se pozivao na samoobranu, no nije mu pomoglo. Hrvatu, koji je osuđen na 40 mjeseci zatvora, dodijeljena je odšteta za pretrpljenu bol i patnju pa mu vlasnik kuće mora platiti 2100 eura.

VIDEO Pucnjava u Češkoj:

Ključne riječi

Komentara 47

LO
Long
13:42 14.12.2019.

Zato ne pucajte u noge, nego u glavu. Onda nema ostete.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
12:43 14.12.2019.

Nevjerojatno! Dođe ti banda u kuću, dva na jednoga i nije samoobrana?!

NE
nešperlin
12:59 14.12.2019.

Da nije neki našsudac na privremnom radu tamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije