Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGODI SE

Hrvat otkrio kako su ga razotkrili: 'Dobio sam popust kao domaći, a onda su djeca progovorila'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
09.08.2021.
u 10:35

Misleći da je možda krivo čuo, Hrvat ga je priupitao ''pa zar nije bilo 190'', na što je dobio odgovor da je ta cijena za strance koji imaju novca dok je za domaće 90 kn.

Ljeto na Jadranu za mnoge znači bezbrižno izležavanje na ležaljci uz lagano pirkanje toplog vjetrića, zvuk zrikavaca i miris mora. No, ležaljke iz godine u godinu sve su skuplje i često si upravo domaći ne mogu priuštiti da plate od 80 kuna i više po danu. Iznajmljivači često znaju izaći u susret ako znaju da je riječ o domaćima, pa malo spustiti cijenu. Povremeno se provuku i pod domaćima hrvatski iseljenici. 

Jedan hrvatski iseljenik ispričao je za Fenix-magazine kako je imao pomalo smiješno iskustvo, pri čemu su ga razotkrila njegova vlastita djeca. 

– Prije nekoliko dana stigao sam s obitelji iz Njemačke na odmor u Dalmaciju. Neću otkriti u koje mjesto jer ne želim da čovjek koji iznajmljuje ležaljke i koji je meni iznajmio s popustom ''za domaće'' eventualno zbog toga ima probleme sa svojim šefom. Na plažu ispred jednog hotela došao sam s dvoje djece. Htjeli su ležaljke, a cijena za nas troje bila je 190 kuna, ali pod uvjetom da smo gosti hotela. Naravno, nismo bili. Nakon kraće rasprave s djecom i objašnjavanja zašto nećemo uzeti ležaljke, čovjek mi se ''smilovao'' i rekao kako će nam ipak iznajmiti. Bio sam mu zahvalan, a onda je rekao cijenu – 90 kuna! – opisao je što mu se dogodilo. 

Misleći da je možda krivo čuo, Hrvat ga je priupitao: ''Pa zar nije bilo 190 kn?", na što je dobio odgovor da je to cijena za strance koji imaju novca, dok je za domaće 90 kuna. 

– Već sam mu bio zahvalan što je rekao kako će iznajmiti unatoč tome što nismo gosti hotela, a popust za domaće došao je kao šlag na kraju. Dao mi je tri ležaljke za 90 kuna i ja sretan, sretna djeca. I sve je bilo super prvih pola sata dok mi se djeca nisu porječkala a onda „raspalila“ na njemačkom jeziku – ispričao je i dodao kako mu djeca govore hrvatski kad se slažu, no svađaju se na njemačkom. 

– I prepiru se oni na njemačkom jeziku, a iznajmljivač je u blizini i sluša. Gledam ja njega i mislim se kako ću se iz ove sramote izvući, a on se smije i kaže: "Niste jedini!" – ispričao je hrvatski iseljenik navodeći kako nije mu bilo toliko do novca, koliko mu je bilo drago što je iznajmljivač kazao ''za domaće''.

– Volim se osjećati domaći u svojoj zemlji iako sam već godinama u Njemačkoj. Još da djeca nisu progovorila na njemačkom jeziku, bilo bi savršeno – zaključio je Hrvat iz Stuttgarta.

VIDEO: Debitant Mihovil Župa pobjednik je 306. Sinjske alke

Komentara 42

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
11:13 09.08.2021.

Je li bilo teško izmisliti ovu priču?

DU
Deleted user
12:14 09.08.2021.

Nešto najlošije na pojedinim plažama u Rh su "dvije kune" za tuširanje. Čovjek tteba imai kovanice u džepu kupaćih gaća da bi se tuširao 30 sek. To je glupost kakvu rijetko gdje možetr naći.

DU
Deleted user
11:34 09.08.2021.

Cijena treba biti normalna a ne pljačka, pa nek svako odluči hoće li platiti. Ovo je bezobrazno. Kad vas Nijemac jednom uhvati u varanju neće tu više doć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije