Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitivanje

Hrvat koji je skrivio nesreću u Njemačkoj ostaje u pritvoru

\'wiesbaden1_nnn_pxl_unu_0711\'
\'Sebastian Stenzel - Wiesbaden112.de\'
08.11.2011.
u 18:01

Osumnjičeni Hrvat jučer nije htio odgovarati na pitanja policije, a nije poznato je li danas rječitiji pred istražnim sucem. Ispitivanje je, naime, još uvijek u tijeku.

WIESBADEN – Hrvat (48) iz Wiesbadena koji je u subotu navečer skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a šest ih je teško ozlijeđeno, odlukom tamošnjeg suda ostaje u pritvoru. Njemačko je tužiteljstvo protiv njega podnijelo optužnicu. Osumnjičeni Hrvat jučer nije htio odgovarati na pitanja policije, a nije poznato je li danas rječitiji pred istražnim sucem. Ispitivanje je, naime, još uvijek u tijeku.

Nesreća se dogodila na autocesti A3 Idstein kod Niedernhausena, a u njoj je život izgubio hrvatski državljanin Zdenko Belošević (56) iz Duisburga. Iz Saveza Hrvata Duisburga izvijestili su da je poginuli bio vlasnik tvrtke Unitrade u Duisburgu.

Njegov 17-godišnji sin i 54-godišnja supruga teško su ozlijeđeni, kao i još četiri osobe.

Njemačka je policija izvijestila da je 48-godišnji osumnjičenik vozio u smjeru Kölna. Iz nepoznatog razloga okrenuo je svoje vozilo VW Touareg te se vraćao lijevim kolnikom u suprotnom smjeru. Iz pravca Wiesbadena prema Kölnu dolazio je BMW za čijim je upravljačem bio Zdenko Belošević iz Duisburga. U nastojanju da izbjegne nadolazeći Touareg, vozač BMW-a sudario se s vozilom ispred sebe. U lančanom sudaru koji je potom uslijedio oštećeno je više vozila. Prometna šteta procjenjuje se na 135 tisuća eura.

Nekoliko spasilačkih i vatrogasnih službi sudjelovalo je u spašavanju ozlijeđenih i to do četiri sata u noći.

Hrvat koji je izazvao ovu neobičnu nesreću, a koju njemački mediji nazivaju pravim hororom, teško je ozlijeđen, ali je ubrzo pješice pobjegao s mjesta nesreće. Policija je u potrazi za njim bila angažirala i helikopter, no nisu ga uspjeli locirati. Osumnjičenik se ujutro sam došetao do policijske postaje u Frankfurtu. Policija kaže da ne zna gdje je bio ni kako je došao do policijske postaje.

Ubrzo su počele kružiti priče da je riječ o namjernom izazivanju sudara s namjerom ubojstva, a potom i samoubojstva, no policija je demantirala takve insinuacije. Iako još uvijek ne znaju motiv ovog strašnog čina, istaknuli su da je nemoguće znati tko se nalazi na autocesti jer je riječ o velikoj brzini i mraku pa prema tome osumnjičenik nije mogao znati da juri na svog sunarodnjaka koji je na kraju i poginuo.

 

Komentara 11

CI
cickova
19:06 08.11.2011.

sad ga ziher vuce nostalgija za domovinom

Avatar sultan46
sultan46
19:51 08.11.2011.

Hhaha Hrvat iz wisbadena??? Cim ima neko nase slicno ime odma je hrvta,,mozda je iz bosne?? Uvijek tako pisete,,hrvat iz posusja,,hrvat iz listice itd,,, Kad cete nauciti jednom da u Hrvatskoj zive hrvati a u bosni bosanci ili po novome bosnjaci,,,,Jos malo pa cete od muje i hase napraviti slovnece...

JA
japa
18:31 08.11.2011.

Budala i u dobrom autu ostaje budala!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije