Naslovnica Vijesti Svijet

Hrvat iz Novoga Sada na meti tamošnjih nacionalista

Nacionalisti su na fasadi njegovog poduzeća Pre-Print ispisali grafit „Ustaše napolje“
27. kolovoza 2015. u 12:47 99 komentara 2062 prikaza
stanko krstin novi sad
Foto: screenshot/youtube

Stanko Krstin iz Novoga Sada, inače član Nacionalnog savjeta hrvatske nacionalne manjine i predsjednik Unije poslodavaca Vojvodine, na meti je nacionalista iz Vojvodine. Izjavio je to Krstin srbijanskoj agenciji Beta dodajući kako su nacionalisti na fasadi njegovog poduzeća Pre-Print ispisali grafit „Ustaše napolje“. Govoreći o tome što je sve doživljavao od strane nacionalista Krstin je rekao kako ga optužuju da je „hrvatski šijun“ kao i da u svojim pogonima „truje djecu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu“.

– Ja jesam Hrvat, ali sam prije svega lojalni građanin Republike Srbije, rekao je Krstin, za Agenciju Beta. U slučaju Stanka Krstina angažirala se i povjerenica za zaštitu ravnopravnosti koja je direktoru Ekološkog pokreta Novog Sada Nikoli Aleksiću izrekla opomenu. On je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima je vrijeđao dostojanstvo Krstina kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Krstin je rođen u Održacima, u gradiću koji se nalazi u blizini Sombora.

On je u nekoliko navrata prosvjedovao i ispred zgrade novosadskoga suda i Agencije za borbu protiv korupcije kada je nosio transparent „Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja". Više puta ponavljao je i kako su pojedini inspektori pokušavali da ga reketiraju. 

>> Nikolić odgovorio Josipoviću: Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, oni su svoji

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Za razliku od Srba u RH Hrvati u Vojvodini nisu rušili državu u kojoj su živjeli.

 • nemanatrag:

  I mi šaramo po Vukovaru" ubij Srbina" i inatimo se zbog ćirilice....i kad se ovo dogodi onda smo "iznenadjeni i uvredjeni"...

 • braveheart11:

  garantiram da ce se sada javiti ovi iz Dokumente ....