Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE PROTIV VIRUSA

Hrvat iz Münchena: Poslodavac je bio uvjeren da ću se prije zaraziti u Hrvatskoj nego u Njemačkoj

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: REUTERS
05.10.2020.
u 11:42

Po povratku iz Hrvatske, napravio je test na koronavirus koji je bio negativan. Već sljedećeg dana otišao je na posao, a nakon toga na dogovoren termin s poreznim savjetnikom.

Brojni Hrvati koji rade i žive u Njemačkoj ovog ljeta bili su u teškoj dvojbi. Nakon što su njemačke vlasti počele stavljati neke županije na svoju crvenu listu, mnogi su se našli u nimalo lakoj dilemi: provesti godišnji u Hrvatskoj i riskirati da završe u 14-dnevnoj karanteni ili ostati pak u Njemačkoj. 

J. P. (54) i njegova supruga R. P. (52) iz Münchena odlučili su ipak otići na godišnji odmor u Hrvatskoj. Kako je 54-godišnjišnjak ispričao za Fenix, poslodavac mu je poslao poruku kako obavezno mora prilikom povratka u Njemačku napraviti test na koronavirus i tek u slučaju negativnog nalaza moźe doći na posao.

– Pokušao sam poslodavcu objasniti kako nismo boravili u županijama označenima visokorizičnim područjem i da nisam imao nikakvih kontakata sa zaraženim osobama te da nemam nikakvih zdravstvenih problema, međutim poslodavac je inzistirao na koronatestu – kaže J.P.

Po povratku iz Hrvatske napravio je test na koronavirus koji je bio negativan. Već sljedećeg dana otišao je na posao, a nakon toga na dogovoren termin s poreznim savjetnikom. Po dolasku k savjetniku ispunio je kontakt-obrazac u slučaju zaraze koronavirusom i obavio razgovor. Samo 24 sata kasnije dobio je poziv da mora hitno napraviti test na koronavirus jer je bio u kontaktu s osobom zaraženom virusom. 

– Kada sam došao u ordinaciju i rekao liječniku da moram napraviti koronatest, ovaj me je pogledao i rekao: "Što hoćeš, pa prije koji dan si testiran?" Objasnio sam mu kako sam dobio nalog iz “Gesundheitsamta” da napravim koronatest jer sam u Münchenu bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Zaražena osoba porezni je savjetnik – kaže J. P. za Fenix.

Na njegovu sreću i drugi nalaz bio je negativan. 

Komentara 11

AR
Archangel711
11:59 05.10.2020.

A, poanta je????

MA
Mato22
12:06 05.10.2020.

Pa eto nek se nešto piše

ST
StariSokol
12:25 05.10.2020.

Neznam šta je tu "pjesnik htio reči". Normalno je da se poslodavac štiti jer se ugrožava njegova egzistencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije