Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Hrvat i Srbin otvorili zajednički restoran u Beogradu

Slučajno su se upoznali na krstarenju Beograđanina Srbe Veljića Jadranskim morem kada je na Hvaru upoznao Hrvoja Horvata koji je tada radio kao kuhar u restoranu Totos
09. svibnja 2012. u 15:25 79 komentara 90 prikaza
restoran
Foto: Reuters/Pixsell

Međusobni odnosi Srba i Hrvata ne moraju uvijek biti na rubu incidenta. Dokazao je to proteklih godina niz poslovnih ljudi, sportaši i mnogi drugi. Najnoviji su takav primjer Hrvoje Horvat i Srba Veljić koji su u Beogradu otvorili zajednički restoran.

Naime, njih dvojica slučajno su se upoznala na krstarenju Beograđanina Srbe Veljića Jadranskim morem kada je na Hvaru upoznao Hrvoja Horvata koji je tada radio kao kuhar u restoranu Totos.

– Prije šest godina iznajmili smo jahtu i išli na Hvar. Slučajno smo od tri restorana izabrali baš Hrvojev. Od tada traje naše poznanstvo, a poslije i prijateljstvo – rekao je Veljić za beogradski Blic govoreći kako je došlo do prijateljstva, a onda i zajedničkog posla.

Na Hvaru je upoznao Hrvoja koji je 11 godina radio na otoku kao kuhar. Uz prijateljstvo ubrzo je došlo i do poslovne suradnje tako da Srba i Hrvoje sada zajedno drže restoran u beogradskom naselju Senjak koji u svojoj ponudi nudi i specijalitete od morske ribe s Jadrana. Ipak, iako se Hrvoju odmah na početku dopala ideja da zajedno vode restoran i prihvatio je poziv da bude šef kuhinje, nije mu bilo na početku lako u Beogradu.

– Nisam bio opušten, plašio sam se da se nešto može dogoditi. Mislio sam da netko špijunira, na ulici nisam pričao. Ali Srba i njegovi prijatelji pomogli su mi da se opustim. Nikad nisam doživio neugodnost – rekao je Hrvoje.

Njegova djevojka Iva, koja je također poslom došla u glavni grad Srbije, također mu pruža podršku u Beogradu.

– U Beogradu volim prošetati Kalemegdanom, parkom Topčider ili Košutnjakom, i jesti smuđa. Ovo je veliki grad i pruža mnogo mogućnosti. Bilo mi je lako prilagoditi se jeziku pa se tako događa da gostima Hrvatima, koji žive ovdje, bude čudno kada ih ponudim supom umjesto juhom – rekao je Hrvoje.

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene