Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član posade

VIDEO Hrvat spašavao putnike iz zrakoplova koji se zapalio u Dubaiju

kolaž avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
03.08.2016.
u 22:11

Tragediju je spriječila duljina sletne staze jer se zrakoplov na njoj nakon nekog vremena ipak zaustavio, ali i posada koja je u najkraćem vremenu uspjela iz aviona izvesti sve putnike.

U zrakoplovu Emiratesa koji se danas prisilno spustio u zračnu luku u Dubaiju te se potom zapalio nalazio se jedan državljanin Hrvatske, potvrdila je ta zrakoplovna tvrtka. 

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o članu posade. Uz njega, u posadi je bio i državljanin Bosne i Hercegovine. Svih 282 putnika i 18 članova posade je dobro.

Zrakoplov Boeing 777-360 letio je iz Thiruvananthapurama u Indiji za Dubai. Pri slijetanju u tamošnjoj zračnoj luci prvo je repom dotaknuo tlo a onda proklizao, kazali su svjedoci, dok su putnici opisivali kako se neposredno prije slijetanja zrakoplov počeo tresti i poskakivati, a kabina napunila dimom. 

Tragediju je spriječila duljina sletne staze jer se zrakoplov na njoj nakon nekog vremena ipak zaustavio, ali i posada koja je u najkraćem vremenu uspjela iz aviona izvesti sve putnike mada su neki - pokazuju snimke - više brinuli za svoju prtljagu nego za svoju sigurnost i sigurnost ostalih putnika.

Samo nekoliko trenutaka nakon evakuacije, zrakoplov je progutao plamen. 

Emirates jedna je od kompanija u kojem radi veći broj Hrvata, no nitko od njihovih zaposlenika nema dozvolu istupati u javnosti.

>>Izgorio kovčeg s milijunima eura? U padu zrakoplova u Sloveniji poginuo njemački bogataš

>>Šef forenzičara odbacio sugestije o eksploziji zrakoplova: 'To su puke pretpostavke'

Komentara 10

JA
japa
07:48 04.08.2016.

Super! Zato su valjda svi spašeni!

Avatar germanikus
germanikus
23:56 03.08.2016.

Zbog ovog Sam zapeo u Colombu.......obustavili du letove za Dubai pa sad cekam u Negombu na rasplet!

Avatar germanikus
germanikus
05:27 04.08.2016.

Zelim svima savjetovati da ne koriste usluge Fly Dubai .......to je sve sam one zrakoplovna kompanijae.......uzas servis im je nula!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije