Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Hrvao se s morskim psom, spasio djevojku i odbio reći kako se zove

Elyse Frankcom je dobro. Poslije operacije oporavlja se u bolnici u Perthu i na Facebooku poručuje da se vraća ronjenju.
02. studenoga 2010. u 17:21 34 komentara 61 prikaza
Ajkula (1)
Foto: Peth Now

Sva su glasila prenijela vijest o tome da je “neku djevojku” u Australiji spasio “neki hrabri muškarac”. Evo pojedinosti.

Elyse Frankcom je 20-godišnja prodavačica karata za trajekt, instruktorica vožnje vodenim skuterom, ronjenja i plivanja s dupinima oceanskom rezervatu u Rockinghamu blizu Pertha u Zapadnoj Australiji. U petak je dišući na disaljku snimala podmorje i vodila turiste 300 metara od obale. Tad ju je za lijevu butinu ugrizao tri metra dug morski pas.

Bradati, zasad nepoznat muškarac, upravljao je turističkim brodom blizu mjesta napada. Nije nimalo oklijevao da iz broda skoči u vodu i pohrva se s morskim psom. S obje ruke obuhvatio mu je rep i počeo ga tresti sve dok riba nije popustila. Morski pas je ubrzo nestao, a Elyse Frankcom je tim brodom prevezena do obližnje baze ratne mornarice.

Svjedoci, među kojima su i profesionalni spasioci, pozvali su glasila da hrabroga muškarca dočekaju na privezu, ali je on odbio svaki razgovor. Dnevnik Perth Now objavio je njegovu fotografiju i od čitatelja zatražio da prepoznaju hrabrog šutljivog muškarca.

Elyse Frankcom oporavlja se u Perthu, a na svom profilu na Facebooku javlja da će se brzo vratiti svom starom životu u njegovoj punini, ronjenju i svemu ostalom u vezi s oceanom.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • hornet7:

    No more heros!!!

  • -obrisani-:

    šćtrlj, ne bih rekla. Dokaz je i to da je operacija šivanja trajala nekoliko sati. Osim toga, čovjek se je tu zatekao slučajno, turista, pa nije nikako mogao imat \"dresiranog cucka\" na toj lokaciji. Naprosto, hrabro muško.

  • -obrisani-:

    03.11.2010. u 09:56h ujkane je napisao/la: Chuck. Chuck Norris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ papane vidiš da piše \" bradati momak \" a to može biti samo jedan i nitko drugi do RATKO RAŠA MLADIĆ ! ! !