Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

HRT skriva predsjedničke kandidate na Četvrti program

Dok Nova TV i RTL spremaju sučeljavanja s voditeljskim zvijezdama, HRT toliko bježi od vlastitog profesionalnog angažmana da je sinoć voditelj Goran Rotim čitao g. Kujundžiću pitanja koja je sastavio vanjski suradnik
16. prosinca 2014. u 14:20 17 komentara 5315 prikaza
kolaž kandidati - Josipović, Kitarović, Kujundžić, Sinčić
Foto: Pixsell

Kao jedini politički novinar HRT-a s kakvim-takvim utjecajem, dakle jedina zvijezda na koju je svojom voljom spala javna TV, Aleksandar Stanković trebao bi na HRT-u voditi sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Ovo možemo slobodno zaključiti uime većine onih koji su sinoć na Četvrtom programu od 20 sati nadalje gledali reportažu Petra Štefanića "Jedan dan s kandidatom“ i odmah iza nje polusatni razgovor u studiju s predsjedničkim kandidatom Milanom Kujundžićem, koji je vodio Goran Rotim. Razgovore s kandidatima vodit će i gđa Mirjana Posavac.

HRT-ov Goran Rotim sinoć je najprije počastio g. Milana Kujundžića najavom da se oslanja na pitanja koja je sastavio vanjski suradnik. Naravno da to nije oduševilo gosta, ali je bacilo u očaj sve koji su zalutali na Četvrti program uzalud se nadajući se da će izbiti nekakva, 'ajmo reći, svađa . U iduće tri večeri bit će na jednak način predstavljeno i ostalih troje kandidata. Oni će, na temelju pitanja koja im nisu strana, izgovarati svoje unaprijed spremljene monologe, a da to ne bi izazvalo neko veće zanimanje gledatelja, predsjednički kandidati pospremljeni su na Četvrti program.

Nova TV i RTL TV, ne moraju se baviti neatraktivnim predstavljanjem, nego se spremaju za uvijek masovno gledana sučeljavanja, kakva su bila ona prije pet godina u ovo doba. Poznati su i datumi i voditelji (22. prosinca Mislav Bago, 21. prosinca Igor Bobić), dok se na HRT-u tek govori o voditeljici Danijeli Trbović i još četvero novinara koji će postavljati pitanja.  

>> Istražili smo zašto Dnevnik HTV-a i dalje gubi gledatelje

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
 • neos:

  Komentar je suvišan. A i vidljivo je kuda zapravo vodi " pravi put" . U zemlju na četvrtom programu koji ili nitko ne gleda ili nema signala. Ja želim da Hrvatska bude na Prvom programu !

 • Deleted user:

  Tocno HRT skriva kandidate,ono malo gledatalja sto gleda HTV1.sada ih sele na HTV4. da ih jos manje gledatelja gleda i slusa.Antipropaganda demokracije .

 • Avatar plavusha_1984
  plavusha_1984:

  Žalosne su nam televizije kad su nam glavne zvijezde Stanković i Bago.