Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznesene tijekom ljeta

HRT podnio kaznenu prijavu zbog nestanka više kamera

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.11.2016.
u 13:15

Nove digitalne kamere koje su nestale s HRT-a bile su namijenjene za snimanje dramskog i dokumentarnog programa.

Vodstvo HRT-a potvrdilo je u utorak da je pokrenuta istraga zbog nestanka više digitalnih kamera vrijednih nekoliko desetaka tisuća eura koje su, kako se doznaje, otuđene prije nekoliko mjeseci iz zgrade Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju.

"Obavješćujemo vas da je Hrvatska radiotelevizija zbog nestanka kamera podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatoga počinitelja. Zbog istrage koja je u tijeku zasad nismo u mogućnosti iznositi daljnje podatke povezane s tim slučajem", kaže se u odgovoru HRT-a.

Kako Hina doznaje, nove digitalne kamere koje su nestale s HRT-a bile su namijenjene za snimanje dramskog i dokumentarnog programa, tzv. sporovoza u programu HTV.

Prema neslužbenim informacijama, više digitalnih kamera izneseno je iz HRT-ove zgrade tijekom ljeta preko porte na kojoj nije bilo videonadzora, a na nestanak kamera prvi su upozorili zaposlenici informativnog programa HRT-a.

Nije isključena mogućnost da su te kamere bile korištene u proizvodnji audio-vizualnog programa za javnu radioteleviziju u sklopu tzv. vanjske produkcije, neslužbeno kažu na Prisavlju.

Komentara 10

SA
sargu123
13:24 29.11.2016.

Kovačić?

LU
luli
13:22 29.11.2016.

Ja cu podnijet kaznenu prijavu zato sto Maja Agresivno Tendenciozna Sever jos uvijek vodi Hrvatska uzivo!!

ZA
zambezi
15:08 29.11.2016.

Nije čudo da neki dan rekla neka s Hrt-a da zgubili 260 milijuna kuna ,jer pretplata nije veća od 80 kn! Pa očito da im fale ti miljuni da pokriju ovakve stvari. A mozda neko posudio kamere za snimanje krimi programa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije