Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKOM predlaže

HRT-ov signal za Istru u multipleksu D

'RTV ANTENE SNIMIO ANTE JELAVICRTV ANTENE SNIMIO ANTE JELAVIC'
'Photoshop'
07.01.2011.
u 11:32

Multipleks D osigurat će prijam programa javne televizije većem broju stanovnika Istre nego što je to trenutačno moguće

Zbog problema s prijamom nacionalnih televizijskih programa u Istri, prouzročenih smetnjama iz Italije, HAKOM je pokrenuo inicijativu da se programi javne televizije HRT 1 i HRT 2 privremeno odašilju i u multipleksu D, na 29. kanalu, priopćeno je iz HAKOM-a.

Multipleks D, koji odašilje regionalne programe na 29. kanalu na području Primorsko-goranske i Istarske županije, nema iskorišten puni kapacitet prijenosa programa. Namještanjem odašiljačkog sustava ovim je multipleksom, pored postojećih regionalnih programa, moguće prenositi još dva programa.

Zbog toga je HAKOM uputio žurni zahtjev Agenciji za elektroničke medije kako bi mrežnom operatoru, tvrtki Odašiljači i veze, dozvolila privremeno uvrštenje programa javne televizije i u regionalni multipleks D predviđen za istarsko područje.

Multipleks D osigurat će prijam programa javne televizije većem broju stanovnika Istre nego što je to trenutačno moguće s obzirom na i dalje prisutne smetnje iz Italije na 28. i 53. kanalu.

Nakon odobrenja Agencije za elektroničke medije i namještanja sustava koje će obaviti Odašiljači i veze, javnost će odmah biti izviještena o uvrštenju novih programa u jedini trenutačno neometani multipleks na području Istre.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:56 07.01.2011.

daj Bože da se tv signal ugasi svugdje. televizija nam ne treba. ja je ne gledan već misec i pol i mogu reći da sam se preporodio. glava mi se ne pini suvišnim glupostima. malo po malo i da internet izbacim i bit će super.

SN
snovak45
14:37 07.01.2011.

Kažu oni nama : \"Multipleks D osigurat će prijam programa javne televizije većem broju stanovnika Istre nego što je to trenutačno moguće\" A i dalje će to biti većinski nedovoljno... kao i proteklih 30 godinica !

LO
LOGIC
12:07 07.01.2011.

ovim \"vrhunskim\" digitalnim signalom stvarno su pokazali koliko su nesposobni!! ranije sam bez problema hvatao signal, a vidio sam i slovensku tv, sada ne lovim ništa. - ne znam, možda bih bio preveliki skeptik ako bih posumnjao da je ciljj povećati prodaju MAX-tv-a ?? ! ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije