Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka skupštine

HRT-ov Orfej ide u stečaj, a time izlazi i iz Arene

arena
Arhiva 24sata
16.02.2010.
u 18:22

- Istupanje Orfeja iz vlasništva APU-a ne donosi nikakve konzekvencije za ispravnost natječaja. Svi poslovi koji su eventualno trebali biti obavljani kroz Orfej obavljat će se kroz neki drugi pravni subjekt - kaže T. Ricov, direktor tvrtke Arena poslovno upravljanje.

Na Prisavlju je danas održana skupština HRT-ove tvrtke kćeri Orfeja. Poslije razmatranja rezultata poslovanja prihvaćen je prijedlog za pokretanje stečaja nad društvom. Upravi Orfeja (direktoru Željku Mesaru, koji je otprije malo više od pola godine na čelu tvrtke, koja trenutačno ima 15 zaposlenih) naloženo je da započne taj postupak. Skupština će biti nastavljena u ponedjeljak, doznajemo iz HRT-a.

A neslužbeno pak doznajemo da je to i početak izlaska Orfeja iz tvrtke Arena poslovno upravljanje, jer je HRT ugovor Orfeja s konzorcijem hrvatskih tvrtki koje su se javile na treći natječaj za upravljanje zagrebačkom Arenom ocijenio lošom poslovnom odlukom te odlučio da se ugovor mora raskinuti. Odnosno, stav je v. d. Ravnateljstva HRT-a bio da tvrtka kći mora izići iz toga posla pa stečajem tvrtke Orfej zapravo prestaje i sudjelovanje u konzorciju.

– Ne možemo komentirati interne stvari HRT-a, ponajprije jer je natječaj još u tijeku – rekao nam je Tomislav Ricov, direktor tvrtke Arena poslovno upravljanje, te dodao:

- No istupanje Orfeja iz vlasništva APU-a ne donosi nikakve konzekvencije za ispravnost natječaja, niti utječe na kompetencije ponuditelja. Svi poslovi koji su eventualno trebali biti obavljani kroz Orfej, obavljat će se kroz neki drugi pravni subjekt.

Komentara 1

DA
davorac
09:20 17.02.2010.

nekada ne tako davno ima li smo imena sportskih društava kao ..nk.sloga-nk.mladost.-napredak..jedinstvo...bratstvo...uskok itd a danasd kad se to prevede izgledalo bi nk.stečaj---nk.mržnja..propast...nk.tajkun..likvidacija ..nk,mladi umirovljenik---nk.alkoholičar itd lijepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije