Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv govora mržnje

HRT osuđuje sve učestalije napade na svoje zaposlenike i suradnike

hrt
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.01.2017.
u 11:15

HRT daje podršku i svojim drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim vanjskim suradnicima koji su posljednjih mjeseci bili izloženi napadima pojedinih medija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) osudila je u petak napad dijela internetskih portala na njihovu novinarku i urednicu Jagodu Bastalić, te neargumentirani govor mržnje koji je, kažu, sve učestaliji na njihove zaposlenike i suradnike.

HRT u priopćenju daje podršku Jagodi Bastalić, nakon što je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zatražilo u četvrtak od nadležnih tijela "hitnu i oštru reakciju na seriju divljačkih medijskih napada na  urednicu i voditeljicu HTV-ova  političkog magazina 'Labirint'.

HRT daje podršku i svojim drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim vanjskim suradnicima koji su posljednjih mjeseci bili izloženi napadima pojedinih medija. Ističu da im je cilj zaštiti novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritiska, bez obzira na to s koje strane oni dolaze.

Ujedno pozivaju da se u javnome i medijskome govoru u Hrvatskoj umjesto govora mržnje služi isključivo provjerenim i točnim informacijama koje su u skladu s profesionalnim standardima i pravilima struke te standardima demokratskoga društva.

HND je objavio kako je "više portala poznatih po širenju mržnje" objavilo pismo koje je potpisao "natporučnik HV-a Dubravko Jošić", a u kojemu je Bastalić najgrublje oklevetana. 

Uz to, kažu u HND-u, isti sadržaj poslan je e-poštom na brojne adrese unutar i izvan HRT-a. "U tom pismu su navedene monstruozne laži, očito samo s jednim ciljem – diskreditacije njezina poslovnog i privatnog života", zaključuje novinarsko udruženje

Komentara 2

BA
bakulušić
18:16 20.01.2017.

Niti jedna javna televizija na svijetu neće u svoj studio pozvati osobu koja je izvrijeđala predsjednika ili predsjednicu države koja hrani zaposlene na toj televiziji. Hrvatska javna televizija si dopušta takav luksuz dovodeći bosansko-hercegovačkog novinara koji je par dana ranije na najvulgarniji način izvrijeđao hrvatsku Predsjednicu. I još imaju snage i obraza nekoga prozivati! Raspust!!!

BA
ban1903
09:41 21.01.2017.

HRT me i dalje razočarava sa svojim programom... Mislim da više odgovara hrvatskim neprijateljima... Konačno postanite profesionalno i domoljubno odgovorni novinari, a ne stvaratelji ili podupiratelji raznih izmišljenih afera... Prestanite od miša raditi slona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije