Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

HRT opet u potrazi za novim voditeljima dnevnika i novom scenografijom

Hrvoje Zovko
Tomislav Miletić/Pixsell
04.06.2014. u 14:19

Dok gledamo ''Generale“ i čekamo novi dnevnik jasno je da se nema ni što vidjeti ni što čekati: na jesen ćemo vidjeti emisiju u kojoj stari urednici biraju novi namještaj i drže audicije

Serija ''Generali“ koju je skalupio novinar Hrvoje Zovko nije trebala biti napravljena, a ni emitirana.

Sad kad su oba zločina počinjena možemo mirne duše očekivati treći: najesen će sadašnji dnevnik prerasti u nešto nebitno drugačije: u tzv. novi dnevnik HRT-a u pola osam navečer, a možda i u neki drugi sat. Onaj šank za kojim sjede voditelj i gosti bit će opet promijenjen (to se zove nova scenografija), možda će genijalni dizajnerski trio Cepak-Sabolović-Kandžija izmisliti novi način na koji će njihova slova na ekranu opet biti nečitljiva, a sigurna je samo jedna stvar: bit će održana audicija za nove voditelje dnevnika.

Sinoćnji drugi nastavak ''Generala“ u produkciji Informativno medijskog servisa HRT-a i po zamisli H. Zovka opet nas je zamarao serijom svojih svjedoka (par novinara, generali Ademi itd), umjesto da HRT pristojno pričeka još tridesetak godina da suvisli povjesničari preuzmu posao, pa neka gleda onaj koga tada još bude zanimalo što se s Gotovinom događalo od ''Oluje“ do njegova i Markačeva oslobođenja.

Dok gledamo ''Generale“ i čekamo novi dnevnik jasno je da se nema što čekati: na jesen ćemo vidjeti emisiju u kojoj se sve mijenja, osim uređivačke politike i urednika koji su je slijedili i tako srušili gledanost nekad najgledanije emisije.

>>Što je pokazalo odgođeno emitiranje 'Zločina komunizma u Hrvatskoj'?

Komentara 7

Avatar Prosenjak
Prosenjak
16:56 04.06.2014.

Serija je dno dna, ja sam jučer pobrojao najmanje 30 krupnih laži, poput one da sad Mesić tvrdi kako se Gotovina nije skrivao u Hrvatskoj i kako je to oduvijek tvrdio kad postoji bilješka wikileaksa iz koje se vidi da je on 2002. godine rekao Carli Del Ponte da je vidio Gotovinu u Zagrebu. Međutim, čemu gubiti vrijeme na te gubitnike? Zovko, M;esić, Đikić, Stipetić i slični sad mogu montirati što god žele, do mile volje, jer su oni u Haagu poraženi, a tu pravomoćnu sudsku presudu koja je odgodila premijeru Zovkova dokumentarca više ne mogu ni namontirati ni promjeniti. Pošto znamo da je Zovkov dokumentarac najavljen za 16. studenog 2012. jer su on Radman i ostali očekivali potvrdu nepravomoćne presude, a s obzirom da jer ovaj ovakav, gdje se generala Gotovinu opet lažima optužuje da je htio izvesti vojni udar, da stoji iza pisma generala, da ga štiti francuska obavještajna služba i to u isto vrijeme dok ga ta ista francuska služba navodno traži jer je opljačkao draguljarnicu, da je švercao drogu i slične laži, zamislite kako bi tek izgledao taj izvornik koji je bio iz jednog dijela napravljen? Ja se samo pitam kakav je to mozak koji može smišljati takve bezočne laži,i servirati ih s izrazom lica koji sugerira uvjerenost da se radi o istini. To je jednostavno čista, iskonska, što bi rekao Milanović, destilirana mržnja, prema prvom hrvatskom predsjedniku, ratnom ministru obrane, i pobjedničkim generalima u koje svakako ne spadaju oni poput Stipetića, koji su svoje bitke vodili udaljeni sto kilometara od bojišnice.

KA
Kakma
17:52 04.06.2014.

Da je HDZ na vlasti sigurno serije ne bi smijela biti objavljena.Toliko o nezavisnim medijima u to doba.

TV
tvrtko3
15:49 04.06.2014.

Tako je gos. Starčeviću, mada se nije loše podsjetiti kako je "državotvorna stranka istinskih domoljuba" prepuna lažljivaca, prevrtljivaca i cinkera. Uživanje je vidjeti "tuđmanovca" Karamarka kao Mesićevog suradnika i čovjeka koji je "locirao, indetificirao, uhitio i transeferirao" Gotovinu, pa onda osebujnog Šeksa koji izgovara te riječi, pa Sanadera koji na splitskoj rivi "ne da naše generale" pa Đakića koji govori da hrvatski zakoni vrijede za sve pa tako i za Gotovinu, tu je i Jarnjak, Glavaš i dične udruge branitelja koje kada HDZ nije na vlasti grme protiv veleizdajnika, a kada domoljubi iz HDZ-a "izručuju naše generale" ili koaliraju sa SDSS-om, nema ih nigdje...Ipak se nije loše podsjetiti ovih činjenica, tek toliko da se vidi tko se krije iza " državotvorne i domoljubne stranke".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije